Postoje stvari kojih često nismo ni svjesni, a koje itekako utječu na naš odnos s partnerom. Neke od njih radimo već na prvom spoju, neke tijekom upoznavanja s partnerom i tijekom neobaveznih izlazaka, a neke pak u dugotrajnim i ozbiljnim vezama.

Robert Weiss, psihoterapeut s više od 20 godina iskustva, za Psihology Today otkrio je 5 najučestalijih pogrešaka koje mogu vrlo brzo narušiti vaš idiličan odnos s partnerom.

1. Previše otkrivate

Jedna od najčešćih pogrešaka na prvom spoju je ta da previše otkrivate o sebi. U prvih nekoliko spojeva vaš potencijalni partner ne treba saznati baš sve o vama, vašim problemima, bolestima, borbi s depresijom, problematičnim  članovima obitelji…Prvi sastanci služe postepenom upoznavanju, a ne testiranju osobe kojim nastojite vidjeti koliko je spremna tolerirati vaše nesavršenosti, piše Večernji list.

2. Previše ste samouvjereni

Svatko ima pravo na svoje mišljenje i toga budite svjesni. Teške teme o politici i raznim svjetonazorskim pitanjima nisu prikladne za prvi spoj. Ako ih već i ne možete izbjeći pokušajte barem biti umjereni u iznošenju svojih stavova i prihvatite da druga strana možda ima potpuno drugačije stavove koje morate prihvatiti želite li s njim ostvariti neki odnos.

3. Pričate o bivšem/bivšoj na prvom spoju

Razgovori o bivšim partnerima na prvom spoju su zabranjeni! Vaš potencijalni partner doista ne želi znati sve pojedinosti o vašem odnosu i razlozima vašeg prekida. Osim toga tim odajete poruku ‘S tobom sam na spoju samo zato što moja bivša veza nije funkcionirala. I ne nisam još preboljela prekid’. Stoga takve razgovore ostavite za vaše prijateljice.

4. Svoju vezu odmah ‘ozakonjujete’ online

Facebook, Twitter i Instagram predstavljaju odličan način za održavanje kontakata s prijateljima i rodbinom. Ipak budite oprezni sa svojim objavama na društvenim mrežama pogotovo ako se one odnose na osobu koju znate svega nekoliko dana. Promjena statusa iz ‘single’ u ‘in a relationship’ može vas koštati veze jer postoji mogućnost da ćete tim potezom stvoriti pritisak vašem (potencijalnom) partneru.

5. Prevelika očekivanja

Osobe koje su u dugim vezama često od svog partnera očekuju gotovo nemoguće. Predbacujete mu da nije dovoljno romantičan kao u početku, da nije dovoljno zabavan, da se više ne trudi kao prije…Shvatite da je vaša veza u početku bila previše idealizirana samo zbog vaših nabijenih emocija. Kada jednom zaljubljenost splasne valja dobro izvagati pozitivne i negativne strane nakon čega ćete moći donijeti ispravnu odluku o tome trebate li ostati zajedno ili ne.

The following two tabs change content below.

Ostavi komentar

Email adresa nije obavezna, isto tako neće biti objavljena.