Na putovanju ste i zaboavili ste peglu, vaša kućna pegla se pokvarila, ili jednostavno ne volite peglanje, ali ni zgužvanu odjeću. DOnosimo vam pet jednostavnih načina kako da ‘opeglate’ odjeću bez pegle.

Peglajte pomoću vrućeg lonca
Najstariji trik u knjizi svake domaćice! Napunite metalan lonac od nerđajućeg čelika običnom vodom, stavite ga na štednjak da voda prokuha, izbacite vodu, a vanjski dio dna iskoristite kao ‘peglu’ za ispravljanje neravnina na odjeći.

Para
Gosti u hotelima obožavaju ovaj trik: zgužvano odjelo stavite na vješalicu i okačite pored tuš kabine. Para od tuširanja će izravnati sve neravnine na tkanini.

Peglajte peglom za kosu
Sitne nabore na predjelu kragne, manžetne i oko dugmadi najlakše ćete ispeglati pomoću pegle za kosu. Pomagalo koje ravna vašu kosu isto može učiniti i s manjim površinama na odjeći. Prije upotrebe dobro očistite ovo kozmetičko pomagalo da ne uništite omiljenu košulju.

Obrišite neravnine mokrim ručnikom
Lagano navlažite čist frotirni ručnik, pa ispod njega stavite odjeću koju treba ispeglati. Čvrstim pokretima ruke ravnajte površinu ručnika i tako smanjite neravnine na odjeći.

Sirće
Bijelo alkoholno sirće može vam pomoći u peglanju neravnina. Pomješajte malo sirćeta i vode u razmjeru 1:3, stavite taj rastvor u bocu za raspršivanje, pa pošpricajte izgužvani dio odjevnog komada, i pustite da se osuši na zraku.

The following two tabs change content below.

MarijaAna

Nova mora ćeš moći otkriti tek kad stekneš dovoljno hrabrosti da iz vida izgubiš obalu.

About The Author

Nova mora ćeš moći otkriti tek kad stekneš dovoljno hrabrosti da iz vida izgubiš obalu.

Ostavi komentar

Email adresa nije obavezna, isto tako neće biti objavljena.