Inženjeri koji su ranije radili za softverske kompanije Apple i Google osmislili su “pametnu pećnicu”, javlja agencija Anadolija.

Takozvana “June Intelligent Oven” ima samo jednu tipku i inovativna je po tome što automatski prepoznaje hranu i prilagođava joj pečenje.

Izgleda kao stolni toster, ima zaslon osjetljiv na dodir, opciju priključivanja na bežičnu mrežu, kameru visoke definicije i aplikaciju koja korisniku omogućava da provjeri hranu iz druge prostorije.

Izumitelji tvrde da pećnica može prepoznati što kuhari pripremaju samo nekoliko sekundi nakon što u nju stave hranu.

Pećnica može ispeći 5,5 kilograma mesa, ali njena visokotehnološka funkcionalnost je ono na čemu dobiva cijenu. U prodaji će biti dostupna slijedećeg proljeća po cijeni od 3.000 dolara, a sada je moguće naručiti putem interneta za 1.500 dolara.

“Najnovija tehnologija ima moć da promijeni način na koji koristimo osnovne kućne aparate”, priopćeno je iz kompanije s napomenom da će nova rerna prekomjernom pečenju zauvijek stati u kraj.

Pri osmišljavanju pećnice cilj je bio iskoristiti tehnološka dostignuća kako bi se olakšalo pečenje. Nudeći samo jednu tipku, kuharu nije ostavljeno dovoljno prostora da upropasti jelo.

The following two tabs change content below.

About The Author

Ostavi komentar

Email adresa nije obavezna, isto tako neće biti objavljena.