I kao što se moglo očekivati od najplaćenijeg modela na svijetu- zdrava prehrana je itekako bitna. Na meniju Gisele Bündchen tako ćete pronaći isključivo voće i povrće koje čini čak 80% od ukupne prehrane i raste u njenom vrtu. Kao zdrava nadopuna obroku tu je smeđa riža, kvinoja ili proso.

Ostatak prehrane čini nemasno meso poput govedine, povremeno patke i piletine, a od ribe Allen Campbell najčešće priprema lososa. Započeti dan zdravim doručkom temelj je prehrambenih navika. A to za Giselle i njezinog muža Toma znači prvo šalica tople vode s iscjeđenim limunom. Ovaj će vam napitak potaknuti probavu odnosno pripremiti ga na lakšu apsorbciju svega što ćete unijeti taj dan u organizam, prenosi Buro24/7.

A ono što slijedi je visoko vitaminski smoothie koji se priprema od svježeg voća u blenderu. Iako se voće naravno mijenja tijekom sezona, mi smo odabrali smoothie od banane kao jedan od najhranjivijih. Banane sadrže 74% vode, a ostatak su bjelančevine, masti, šećer, ugljikohidrati i biljna vlakna. Bogate su kalijem, a sadrže i magnezij, kalcij, fluor, fosfor, željezo, cink i bakar. Osim toga, banane su bogate i vitaminima kao što su beta-karoten, vitamine grupe B, te vitamine C i E. Stoga, idealno je dan započeti sa smoothijem od banane u koji smo dodali i šumskog voća.

Sastojci (za 2 serviranja / 4 dl):
2 banane (zrele)
2,3 dl malomasnog mlijeka ili jogurta
100 g borovnica (može i smrznute)
100 g kupina (može i smrznute)
100 g malina (može i smrznute)
2 cijele jagode (može i smrznute)
4-5 kockica leda

Sve sastojke ubacite u blender, dobro izmiksajte i započnite dan kao Giselle!

The following two tabs change content below.

MarijaAna

Nova mora ćeš moći otkriti tek kad stekneš dovoljno hrabrosti da iz vida izgubiš obalu.

About The Author

Nova mora ćeš moći otkriti tek kad stekneš dovoljno hrabrosti da iz vida izgubiš obalu.

Ostavi komentar

Email adresa nije obavezna, isto tako neće biti objavljena.