Teško bolesnom osmogodišnjem dječaku Andiju Milasu i njegovoj majci Sanji iz Mostara potrebna je pomoć dobrih ljudi. Nezaposlenoj majci Sanji potrebna je pomoć kako bi Andiju osigurala posebnu hranu, lijekove, te platila bolničke troškove.

Maleni Andi boluje od SY West sindroma, SY Willams sindroma, te stenoze srčane arterije, celijakije i drugih bolesti. Njegova bolest je neizlječiva, dijete je s posebnim potrebama i potrebna mu je 24 sata njega.

”Njemu je potrebna doživotna terapija, koja je skupa. Ne smije prestati uzeti lijekove, jer bi umro. Također, potrebna mu je posebna prehrana”, rekla je Sanja Milas.

”Westov sindrom je najteži oblik epilepsije. On ima osam godina, a ponaša se kao jednogodišnje dijete, ne priča, pomalo nešto hoda, ima zube ne zna, ali žvakati”, ispričala nam je Sanja.

andi-milas-mama1

Mjesečno je malenom Andiju potrebno samo za lijekove 1500 KM, što nezaposlena majka od njegove invalidnine ne može pokriti.

”Grad mi je dao samo 300 KM do sada. Već osam godina živim od pomoći dobrih ljudi, ali ne mogu tako cijeli život. Moram bit uz njega stalno, često smo u bolnicama, tako da ne mogu raditi. U BiH ne postoji status njegovateljice, koji je meni potreban”, kazala nam je Andijeva mama.

Andi se liječi u Sarajevu, gdje je nedavno bio hospitaliziran. Sanja čeka nalaze o anemiji, te o njima ovisi hoće li ponovno morati leći u bolnicu s njim.

”Ne mogu podnijeti da moje dijete umre jer nema lijekova. On je jako veselo dijete, voli glazbu, igračke koje proizvode zvukove, smije se. Dosta je borben i u njegovim očima se vidi život, on želi živjeti”, rekla je Sanja.

Malom borcu Andiju možete pomoći pozivom na humanitarni broj 092 890 828 i donirat 2 KM.

Pored toga i dalje možete pomoći uplatom novca na žiro račun 1402010018351995 Sperbank BH d.d i uplatama iz inozemstva SWIFT SABRBA 22,IBAN BA 39 1402010018351995 s naznakom za malog Andija.

Također više informacija za pomoć možete potražiti i na Andijevoj Facebook stranici.

The following two tabs change content below.

About The Author

Ostavi komentar

Email adresa nije obavezna, isto tako neće biti objavljena.