Plesni studio “B-Dance” u saradnji sa školom trbušnog plesa “Sahara” organizira veoma zanimljivu radionicu trbušnog plesa i cheerleadering-a, koji svakim danom postaje sve više popularan kako u svijetu tako i na našim prostorima.

Sigurno ste sa divljenjem posmatrali trbušne plesačice i cheerleadersice i njihove pokrete. Možda ste i mislili da je tako nešto vrlo teško izvesti. Ali, ne mora biti tako. Naučite neke osnovne pokrete za trbušni ples i cheerleading i napravite od njih vaš novi sustav vežbanja.

Trbušni ples i cheerleading svakim danom postaje popularnija vrsta plesa. Trbušni ples je odličan način da vježbate, da se zabavite i da zategnete i oblikujete baš one delove tela, koje mnogi od nas smatraju tako problematičnim. A lako je, čak i za one koji se nikada nisu upoznali sa trbušnim plesom. Cheerleading je vještina koja kombinuje ples i akrobacije. Ovaj put uvodimo vas u cheerleading sa pjesmom od Shakire. Veoma zabavno i sexy.

”Cilj radionice je da uvedemo sudinice u svijet plesa i da vas naučimo osnovama umjetnosti trbušnog plesa i cheerleading-a. Pored što su obje vještine zabavne i ženstvene, svakako da ćete unaprijediti svoje zdravlje, držanje te sagorijeti višak kalorija.

Djevojke će na radionicama imati priliku naučiti osnove trbušnog plesa i cheerleadinga. Radionica će trajati tri sata. Prvi sat će se raditi na osnovnim pokretima cheerleading-a i spajanju pokreta uz pjesmu Shakire. Sudionice će se u drugom satu imati priliku upoznati sa brzim i sporim pokretima trbušnog plesa. Kandidati će u trećem satu naučiti plesati i sa ‘zavodničkim’ dodatkom velom, misteriozni ples sa svijećama i ples za vašeg sultana koji spaja sve naučene pokrete u jednu cjelinu”, rekla je Ines Babić voditelji radionice i instruktorica trbušnog plesa u Sarajevu i Amra Kamberović-instruktorica aerobika u Sarajevu.

Prijave su u tijeku! Neophodno je prijaviti se kako biste sudjelovali na radionici.

Način prijave: pošaljite sms poruku ili nazovite na broj telefona 061 065 778, ili nas kontaktirajte na email: i_hartnett@hotmail.com
Možete nas naći na facebook stanici: Škola trbušnog plesa Sahara.

Ines Babić je rođena u Sarajevu. Zanimanje za ples je, kako kaže, imala oduvijek. Još od malena je pohađala razne plesne škole, poput “Step by Step” u Sarajevu, te učila društvene lationameričke i standardne plesove. S trbušnim plesom se počela baviti u sedamnaestoj godini u Londonu, gdje je uspješno diplomirala. Intenzivno je pohađalasate orijentalnog plesa kod profesorica Estelle i Green. Uz pomoć instruktorica prethodno navedenih, Ines je održala više nastupa na “Royal Holloway”, poznatom Univerzitetu u Londonu.

Sudjelovala je u organizacijama “Arapskih noći”, te podučavala djevojke koreografiji koja se izvodila u svrhe tih noći. Nakon dvije godine intenzivnog učenja plesa, Ines je otišla u Španjolsku (Cadiz) gdje je nastavila pohađati ples u školi “La Tournee” i školi orijentalnog plesa Cano. Sudjelovala je na seminaru poznate Američke zvijezde Chappell. Nakon godine provedene u Špajolskoj, Ines se profesionalno počela baviti plesom. Uspješno je stekla diplomu instruktora trbušnog plesa u Londonu. Nastupala je u Londonu, Španiji, Turskoj i Sarajevu. Ines ima iskustva sa raznim vrstama plesa poput: egipatskog (raks sharki, raks baladi, saidi, zaar, nubijski, shaabi) i turskog. Njeni plesni talenti uključuju razne stilove koji se sastoje od modernog i tradicionalnog tipa trbušnog plesa. 2010 godine Ines je osnovala i registrirala školu pod nazivom: ”Škola trbušnog plesa Sahara” i počela držati sate plesa, te svojom tehnikom i znanjem educirati druge.

Amra Kamberović je rođena u Sarajevu. Ritmičkom gimnastikom se bavila od svoje šeste godine do drugog razreda gimnazije. Dobila je titulu državne reprezentativke, trostruke državne prvakinje i dvostruke prvakinje na međunarodnim prvenstvima. Aerobikom se počela aktivno baviti od trećeg razreda srednje škole, baveći se uporedo i sa kick-boxingom.

Postaje instruktor aerobika, pilatesa, aerokickboxinga, tae-boa i body-powera. Karijeru instruktora započinje u klubu ”Fighter” gdje je bila i takmičar za istoimeni kickboxing klub. Osvojila je zlatnu medalju na državnom prvenstvu u aerokickboxingu i srebro u semi-kontakt i light kontakt kategoriji. Uz aktivan trening pohađala je studij Farmaceutskog fakulteta u Sarajevu. Aerobikom i drugim sličnim vrstama treninga se danas aktivno bavi već osam godina. Uvijek radi na usavršavanju koje obukvata: učenje novih treninga, konstantnu nadogradnju, sticanje novih vještina i znanja. Smatra da je veoma bitno u treningu širiti pozitivnu energiju, nastojati biti što bolji trener i osoba na koju će se članovi ugledati.

The following two tabs change content below.

MarijaAna

Nova mora ćeš moći otkriti tek kad stekneš dovoljno hrabrosti da iz vida izgubiš obalu.

About The Author

Nova mora ćeš moći otkriti tek kad stekneš dovoljno hrabrosti da iz vida izgubiš obalu.

Ostavi komentar

Email adresa nije obavezna, isto tako neće biti objavljena.