Natalie Portman još je jedna u nizu holivudskih glumica koje su javno progovorile o nižoj zaradi u odnosu na svoje muške kolege, otkrivši kako je za film “Samo seks” iz 2011. u kojem joj je partner bio Ashton Kutcher dobila triput manju svotu novca od njega, piše Hina.

“U usporedbi s muškarcima, u velikoj većini profesija žene zarađuju 80 centi, a muškarci za istu stvar dobiju dolar. U Hollywoodu je stanje još gore – mi zaradimo 30 centi na jedan muški dolar”, kazala je Portman u intervjuu za britanski časopis Marie Claire.

Tridesetpetogodišnja glumica, koja je 2011. nagrađena Oscarom za glavnu žensku ulogu u filmu “Crni labud”, a filmski znalci kažu da joj se smiješi još jedan za ulogu Jackie Kennedy u dugometražnome filmu o karizmatičnoj američkoj prvoj dami, smatra da je to “nečuveno…, suludo”.

Ispričala je da je film “Samo seks”, za koji je bila trostruko manje plaćena od Kutchera, imao sve predispozicije za pravednu raspodjelu novca. Izašao je nakon što je nominirana za ulogu u drami “Closer (“Bliski odnosi”), za koji je potpisala i produkciju, a Kutcher je, iako tek zvijezda sitcoma, općenito plaćen bolje za svoje uloge.

“Nisam ljubomorna, samo mislim da to nije pošteno. Žene imaju manje mogućnosti… mi bismo trebale biti dio rješenja, a ne problem”, kazala je za Marie Claire.

Kutcher je na Twitteru napisao da je ponosan na nju i sve ostale žene koje upozoravaju na nižu zaradu u odnosu na svoje muške kolege.

The following two tabs change content below.

MarijaAna

Nova mora ćeš moći otkriti tek kad stekneš dovoljno hrabrosti da iz vida izgubiš obalu.

Ostavi komentar

Email adresa nije obavezna, isto tako neće biti objavljena.