U svečanoj dvorani općine Konjic zaljubljeni mladenci Sanjin Bubalo i Amela Hujdur 12. prosinca izgovorili su sudbonosno “da” uz suze radosnice svih prisutnih, no ono što razlikuje ovu svadbu od ostalih i čini je posebnom jesu geste i način na koji su to realizirali ovi zaljubljeni mladenci.

Umjesto plastičnih cvjetića za kićenje, mladenci su svim prisutnim poklonili “sadnice ljubavi”, kako su nazvali sadnice Crnog bora otmjeno upakirane u juteno tkano platno. Na ceduljicama zakačenim na pakovanju sadnice pisalo je “U ime ljubavi posadite ovu sadnicu Crnog bora”.

Simbol Crnog bora

Mladi zaljubljenici u prirodne ljepote svojim gestom slavili su ljubav na najoriginalniji način. Na vjenčanju je podijeljeno 100 sadnica s molbom da svi prisutni fotografijama ovjekovječe sadnju svoje sadnice ljubavi, piše agencija Fena.

Mladenci na medeni mjesec putuju u Ameriku i sretni su jer će im stalno pristizati fotografije dragih prijatelja s opisom lokacija na kojima su posadili sadnice ljubavi.

Izabrali su sadnicu Crnog bora jer je to vrsta četinara koja opstaje u najsurovijim uvjetima. Simbolično su poručili da ljubav treba preživjeti i najteže i najljepše trenutke, opstati i trajati unatoč svemu.

Romantični mladi par svoje vjenčanje je fotografirao aparatom koji odmah izrađuje fotografije na koje su se potpisivali svatovi, a imali su priliku napisati neki stih ili poruku u spomenar koji je bio namijenjen isključivo za ovu priliku.

Sadnica kod Boračkog jezera

Prije polaska na put mladenci su svoju sadnicu ljubavi posadili u blizini Boračkog jezera u nadi da će u skorijoj budućnosti dolaziti sa svojim prijateljima i djecom pod veliko odraslo stablo.

Zanimljivo je da je mlada noć prije svadbe provela pakujući i sortirajući paketiće za konjičke mališane. Kako je za Fenu kazala, nije željela otići na medeni mjesec, a da iza sebe ostavi nedovršen posao.
Amela Hujdur svake godine osigura poklone za Novu godinu konjičkim mališanima, što je između ostalog čini jednom od nahumanijih mladih žena Konjica.

The following two tabs change content below.

About The Author

Ostavi komentar

Email adresa nije obavezna, isto tako neće biti objavljena.