Božićni blagdani su najradosnije doba godine, ispunjeni hranom i opuštanjem, no ove godine ne morate nabaciti višak kilograma, uz samo malo pozornosti, ovih blagdana ne morate se udebljati.

Iako mnogi čarom Božića smatraju prejedanje ukusnom hranom, što svakako nije smisao Božića, prejedanje ostavlja dugotrajne posljedice. Ako se ovih blagdana ne želite prejedati, dobro će vam doći ovi savjeti.

Ubacite malo zdravih namirnica
Čak i ako vi ne kuhate božićni ručak, ne morate biti na milosti ili nemilosti svojih domaćina. Jedan od načina na koji možete spriječiti debljanje je da obrocima dodate i od 100 do 150 grama cjelovitih žitarica. Možete ih, primjerice, posuti po salati ili ih nekoliko dana prije stavite u mlijeko pa ih dodajte obroku kao prilog.

Uz glavno jelo uvijek bude serveirana salata, poslužite se njom malo više.

Nemorate podgrijati ručak, uzmite žitarice
Kad navečer osjetite glad, umjesto podgrijane purice ili drugoga mesa pojedite žitarice. One su bogate vlaknima i vaša crijeva, ali i vaša linija bit će vam zahvalne na tomu. Imat ćete osjećaj sitosti i automatski ćete unositi manje količine hrane u sebe. Osim toga ili ako niste ljubitelj žitarica možete pojesti i neku voćku.

To što ima puno hrane, ne znači da sve morate pojesti
Hrana poslužena tijekom božićnog ručka obično ostaje i za sutradan. Zapravo, tijekom blagdanskih dana obroci se samo izmjenjuju, i to vrlo brzo. Još niste probavili ni zadnji obrok, a već vam dolazi sljedeći. Što učiniti? Vrlo jednostavno – ne morate jesti kad god vam je ponuđeno ili kad drugi jedu. Jednostavno izbjegnite određene obroke kad niste gladni.

Izbjegnite grickalice i kolače
Izbjegavajte grickalice i kolače koji stalno stoje na stolu, ali to ne znači da ih morate stalno jesti.
Jedite samo kada ste gladni

Osluškujte sebe – jedite kad ste gladni, a kad niste, nemojte. Prejedanje će vam narušiti probavu te ostaviti kilograme za uspomenu i sjećanje na Božić. Budite pametniji.

The following two tabs change content below.

MarijaAna

Nova mora ćeš moći otkriti tek kad stekneš dovoljno hrabrosti da iz vida izgubiš obalu.

About The Author

Nova mora ćeš moći otkriti tek kad stekneš dovoljno hrabrosti da iz vida izgubiš obalu.

Ostavi komentar

Email adresa nije obavezna, isto tako neće biti objavljena.