Fadila Husnić iz Mostara je nezaposlena nastavnica kemije i biologije koja je od svog hobija napravila je pravi mali posao. Naime, Fadila izrađuje pletiva koja prodaje. Vrijedna Fadila je uz majku dosta naučila o izradi rukotvorina.

”Kako sam u posljednje vrijeme bila bez posla i imala dosta slobodnog vremena počela sam plesti stvari za sebe kape, šalove, rukavice i slično. To se mojim prijateljima mnogo svidjelo i željeli su da i za njih nešto uradim. Kad sam shvatila da mi to može biti izvor zarade prihvatila sam to”, rekla je Fadila koja dodaje kako su joj obitelj i prijatelji bili podrška u svemu.

Kako bi usavršila svoje znanje Fadila je odlučila upisati tečaj ručnih radova kojeg je organizirao konzulat Turske.

Fadila, čiji brend nosi naziv Dila, kaže kako su se njezini radovi svidjeli mnogima i kako je svaki dan primala sve više narudžba. Ističe kako su radovi koji su namijenjeni djeci izazivali veliko oduševljenje.

”Shvatila sam da na ovaj naČin mogu sebi osigurati egzistenciju. Ona nije bog zna što, ali mi pričinjava zadovoljstvo”, rekla je Fadila koja je dodala da bi voljela da je interes za ovu vrstu rukotvorina veći, te da se znanje prenosi na mlade ”jer se ta nit već počela gubiti i zaboravljati”.

Nastavnica kemije i biologije je dosad izlagala na sajmovima koje organizira udruga ”Očima kreativaca” u prodajnim centrima u Mostaru.

Također, njezini radovi su dostupni preko Facebook stranice Ručni radovi Dila. ”Nagrada za moj rad je kad vidim osmjehe na licu djece kad kupe moje radove”, zaključila je ova mostarska kreativka.

About The Author

Ostavi komentar

Email adresa nije obavezna, isto tako neće biti objavljena.