Ovaj recept nevjerojatan je zbog dva razloga. Prvo je, što rižoto kuhamo u mikrovalnoj pećnici, a drugi razlog je to što nam za to treba 10-tak minuta. Nema više stajanja iznad štednjaka i dugotrajnog miješanja.
Sastojci
– žlice maslaca
– 1/2 luka, sitno sjeckanog
– 2 češnja češnjaka, također sitno sjeckana
– 1 šalica riže
– 2 šalice temeljca
– 1/2 šalice bijelog vina
Počet ćemo s osnovnim receptom za rižoto. Dodajte 1/2 žlice maslaca, a zatim dodajte žlicu luka u porculansku posudu. Zagrijavajte 1 i pol na visokoj temperaturi, miješajući nakon 30 sekundi, da se maslac dobro istopi.
Potom dodajte češnjak, 1/4 šalice riže i 2 žice temeljca. Pokrijte plastičnom folijom (nemojte zategnuti!) i zagrijavajte u mikrovalnoj na upola manjoj temperaturi od ukupne jačine mikrovalne dvije minute. Izvadite i promiješajte. Dodajte ostatak sastojaka, ako je potrebno. Ponovite postupak zagrijavanja.
Nakon ukupnog zagrijavanja na 4 minute, vrijeme je da dodate vino. U posudu dodajete 1-2 žlice vina.Ponovno pokrijte plastičnom folijom i zagrijavajte još 2 minute na istoj temperaturi.
Prijedlog
Ako želite, možete dodati slaninu, i nasjeckani kelj i gljive. Zagrijavajte još jednu minutu, a zatim dodajte parmezan.
Latest posts by Vanja (see all)
- Kako spremite pravilan obrok za školarce - 4. rujna 2017
- Spolno prenosive bolesti i dalje se šire po BiH - 3. rujna 2017
- Koja je razlika između virusne i bakterijske upale grla? - 3. rujna 2017
Ostavi komentar