Ovaj recept nevjerojatan je zbog dva razloga. Prvo je, što rižoto kuhamo u mikrovalnoj pećnici, a drugi razlog je to što nam za to treba 10-tak minuta. Nema više stajanja iznad štednjaka i dugotrajnog miješanja.

Sastojci

– žlice maslaca
– 1/2 luka, sitno sjeckanog
– 2 češnja češnjaka, također sitno sjeckana
– 1 šalica riže
– 2 šalice temeljca
– 1/2 šalice bijelog vina

Počet ćemo s osnovnim receptom za rižoto. Dodajte 1/2 žlice maslaca, a zatim dodajte žlicu luka u porculansku posudu. Zagrijavajte 1 i pol na visokoj temperaturi, miješajući nakon 30 sekundi, da se maslac dobro istopi.

Potom dodajte češnjak, 1/4 šalice riže i 2 žice temeljca. Pokrijte plastičnom folijom (nemojte zategnuti!) i zagrijavajte u mikrovalnoj na upola manjoj temperaturi od ukupne jačine mikrovalne dvije minute. Izvadite i promiješajte. Dodajte ostatak sastojaka, ako je potrebno. Ponovite postupak zagrijavanja.

Nakon ukupnog zagrijavanja na 4 minute, vrijeme je da dodate vino. U posudu dodajete 1-2 žlice vina.Ponovno pokrijte plastičnom folijom i zagrijavajte još 2 minute na istoj temperaturi.

Prijedlog

Ako želite, možete dodati slaninu, i nasjeckani kelj i gljive. Zagrijavajte još jednu minutu, a zatim dodajte parmezan.

 

The following two tabs change content below.
Najveća sreća u životu je uvjerenost da smo voljeni – voljeni zbog toga kakvi jesmo ili još više, usprkos tome kakvi jesmo

About The Author

Najveća sreća u životu je uvjerenost da smo voljeni – voljeni zbog toga kakvi jesmo ili još više, usprkos tome kakvi jesmo

Ostavi komentar

Email adresa nije obavezna, isto tako neće biti objavljena.