Donosimo recept za kiflice koje se ne trebaju dizati satima i koje će biti mekane i sočne. Za kiflice su vam potrebni: 600 g brašna, 1 dl ulja, žlica soli, prašak za pecivo, 1 čašica pavlake, odnosno kiselog vrhnja, te 2 dl mlijeka.

U toplo mlijeko umutite malu vrećicu kvasca (7 ili 10 grama) sa žlicom šećera. Nakon što se kvasac digne, pomještajte ga sa ostatkom sastojaka.

Kad napravite tijesto razvaljajte ga u krug. Izrežite tijesto na trokutove i oblikujte kiflice. Kiflice pustite da malo odstoje dok se zagrije pećnica. Pecite ih na 180 stupnjeva

Inače kiflice možete puniti ili slatkim ili slanim punjenjem. Predlažemo kombinaciju sira, šunke, ‘kečapa’ ili pasirane rajčice. U ovu kombinaciju dodajte origano.

Što se tiče slatkih kombinacija preporučujemo sve vrste džemova.

U slast!

The following two tabs change content below.

About The Author

Ostavi komentar

Email adresa nije obavezna, isto tako neće biti objavljena.