Najgledaniji kulinarski showu u BiH „Lonci i poklopci“ i ove nedjelje, 10. svibnja 2015. ponuditi će nam nekoliko prijedloga za ovonedjeljni ručak.

Vjeko Kramer pripremat će nam jela za prave gurmane, pizzu na malo drugačiji način, sa rakovima, pileće ražnjiće, umak od kopra koji možemo kombinovati na različite načine, proljetni bulgur koji je sastavni dio kuhinje Bliskog Istoka a idealan je i za detoskikaciju organizma.

Lonci i poklpci su na programu OBN TV u nedjelju 10. svibnja 2015. od 12 sati, a moja.ba vam u ovom članku donosi recept za pileće ražnjiće.

PILEĆI RAŽNJIĆI

1 kg otkoštenog nadbatka
2 grill kobasice
1 tikvica
1 crveni luk
1 ljubičasti luk
1 zelena paprika
1 crvena paprika
200g manjih šampinjona
Vegeta za piletinu

Kobasice isjeći na kolutove koje koristimo kao ogledni primjerak za veličinu na koju ćemo isjeći piletinu. Piletinu začiiniti Vegetom za piletinu, malo nauljiti i ostaviti da se marinira oko pola sata. Svo povrće nasjeći na komade što sličnije veličine kao što su nam kolutići kobasice, piletina i klobuci šampinjona. Željenim redoslijedom nabadati namirnice na štapiće za ražnjiće, tako da budu šareni i raznoliki, pouljiti ih i grillati na grill tavi dok ne porumene sa svih strana.

The following two tabs change content below.

Ostavi komentar

Email adresa nije obavezna, isto tako neće biti objavljena.