Iako svi volimo baklavu napravljenu na tradicionalan način, vjerujemo kako će recept koji Vam donosimo biti gotovo jednako prihvatljiv. Riječ je o baklavi s nutellom koja će se zasigurno svima svidjeti.

Potrebni sastojci:
3/4 šalice meda
1/2 šalice vode
1 štapić cimeta
1 šalica Nutelle
1/2 šalice grubo sjeckanih lješnjaka,
1/2 šalice grubo sjeckanih prženih pistacija 1/3 šalice grubo sjeckanih prženih badema 1/3 šalica sjeckanih oraha grubo
1/2 žličice cimeta
1/8 žličice soli za kuhanje
kore za baklavu
1/2 šalice maslaca

Priprema: Kombinaciju meda, vode i cimeta stavite u tavu na laganu vatru. Miješajte dok se ne otopi med 7 do 10 minuta. Skinite s vatre i pokrijte da se ne ohladi. Izvadite štapić cimeta.

Nutellu rastopite ili na pari kao čokoladu ili u mikrovalnoj. Kombinirajte rastopljeni med i nutellu, dodajte jako malo soli. Smjesnu složite na pet kora baklave koje ćete prematazati rastopljenim maslacom.

Premažite listove sa smjesom napravljenom od Nutelle, zatim dodajte malo oraha, badema, lješnjaka i pistacija. Postupak ponavljajte dok ne potrošit smjenu. Na vrh dodajte nekoliko kora za baklave.

U slast!

About The Author

Ostavi komentar

Email adresa nije obavezna, isto tako neće biti objavljena.