Ferrero Rocher je jedna od omiljenih slastica. Donosimo recept za tortu koja će svakog sladokusca ostaviti bez teksta.

Sastojci:

5 jaja
6 žlica šećer
1 + 3/4 šalice mljevenih lješnjaka
2 žlice brašna
2 žlice kakaa u prahu
2 žličice prašaka za pecivo
200 grama maslaca ostajalog na sobnoj temperaturi
1 + 1/2 šalice čokolade
7 žlica Nutelle
1 šalica smrvljenog keksa ili vafla
10 Ferrero Rocher slatkiša
1/2 šalice sjeckanih lješnjaka za uređenje torte

Najprije umutite šećer i jaja ručno ili s mikserom.

U drugoj posudi smještajte kakao, brašno i prašak za pecivo. U smjesu dodajte i mljevene lješnjake.

Pomještajte obje smjese i stavite u kalup za pečenje. Smjesu za kore pecite u pećnici na 180 stupnjeva 40-tak minuta.

Kremu s kojom ćete premazati kore napravite od rastopljene čokolade i maslaca. Nakon što sjedinite čokoladu i maslac u kremu dodajte i Nutellu.Ispečene kore podijelite na tri djela. Na svaki dio namažite kremu na koju ćete staviti razmrvljeni vafl ili keks.

Postupak ponovite dok ne potrošite kore. Kad premažete sve kore tortu, cijelu tortu premažite kremom. Sa strane stavite lješnjake, a na vrh Ferrero Rocher kuglice.

Postupak pravljenja bi trebao trajati 70 minuta.

Ostavi komentar

Email adresa nije obavezna, isto tako neće biti objavljena.