Majstori izrade kolača otkrivaju trikove kako izraditi savršen fondant koji svakom baš svakom desertu daje neodoljivo privlačan i slastan izgled…

Koristi li se fondant za oblaganje torte, razvaljana šećerna smjesa mora biti veća od torte barem desetak centimetara sa svake strane. Kako biste ga precizno namjestili, namotajte ga na valjak i stavite na biskvit. Fondant zagladite rukama brzim pokretima. Oštrim nožem ili valjkom za rezanje pizze reže se višak šećerne smjese oko torte, koji se onda koristi za figurice, pišu 24sata.hr.

”Ako je fondant previše stisnut, možete ga staviti na nekoliko sekundi u mikrovalnu ili ostaviti desetak minuta na sobnoj temperaturi. Tako će postati elastičan i manje će se trebati mijesiti.

Domaća smjesa se žustro miješa pjenjačom pa kuhačom

Sastojci:

5 dag biljne masti

50 dag šećera u prahu

3 žlice soka od limuna

2 žlice vode

žličica jestive boje prema želji

 

Priprema:

Mast, limun, sok i vodu istopite na laganoj vatri, ali pazite da ne prokuha. 25 dag šećera postupno dodajte u tekućinu i brzo miješajte pjenjačom. Kad dobijete finu gustu masu, pojačajte vatru i pustite da zakuha. Miješajte oko minutu. Maknite s vatre i postupno dodajte ostatak šećera uz stalno miješanje kuhačom. Maknite s vatre na radnu površinu prethodno posipanu škrobnim brašnom da se ne zalijepi. Zamotajte smjesu u prozirnu foliju i držite na suhom do uporabe kako se fondant ne bi osušio.

 

About The Author

Ostavi komentar

Email adresa nije obavezna, isto tako neće biti objavljena.