Na veliku radost mališana i roditelja Dječji sajam ponovo stiže u sarajevski centar Skenderija, od 11. do 13. studenog 2016. godine.

Dječji sajam svojim edukativnim, kreativnim i maštovitim sadržajima već desetljeće oduševljava posjetitelje širom regije, a u Sarajevo je prvi put stigao prije dvije godine, izazvao odlične reakcije i već u prvom izdanju postavio svojevrsne rekorde. Prošle godine Dječji sajam je posjetilo više od 25.000 posjetitelja, uz predstavljanje više od 50 izlagača, priopćeno je.

Veselje i zabava se nastavljaju i ove godine, a organizatori Cuspis d.o.o. i Udruženje ”Moderno društvo” za sve posjetitelje pripremaju vrhunske sadržaje, kreativne radionice, jedinstvene aktivnosti, brojna iznenađenja i poklone, te mnoštvo radosti i smijeha. Iako slovi za najšareniju i najveseliju smotru u regiji, namijenjenu djeci do 10 godina, sajam se od osnivanja bavi i u fokus stavlja obitelj kao jezgru društva, edukaciju, razvoj i odgoj djeteta od najranije dobi, preko vrtićkog uzrasta, do školovanja. Upravo zbog sjajnih rezultata sajma, njegove plemenite misije i efekta na lokalnu zajednicu projekt je prepoznao i podržao i vladin i nevladin sektor.

djecji-sajam-plakat

Festivalski segment sajma bit će odlična prilika da sarajevski mališani i njihovi odgajatelji kroz recitatorske, pjevačke, glumačke, plesne nastupe, sportske discipline i izlaganje kreativnih radova mnogobrojnoj publici u dvorani “Mirza Delibašić” pokažu svoj predani rad i talenat. Na samoj festivalskoj pozornici ove godine će se predstaviti oko 1000 mališana, predvođenih polaznicima JU “Djeca Sarajeva”. Za većinu malenih posjetitelja sajam je i jedinstvena prilika da se kroz igru i zabavu upoznaju sa radom i svrhom službi od javnog značaja, poput vatrogasne službe, policije i zdravstva, ali i da upoznaju neke od omiljenih osoba iz sportskog i javnog života.  I ove godine ulaz na Dječiji sajam je besplatan. 

Sajam također nastavlja sa svojom humanom misijom, te će zahvaljujući saradnji sa Zavodom za transfuziologiju i udruženjima humanitarnog karaktera omogućiti da svi posjetitelji sudjeluju u pomoći ugroženim kategorijama stanovništva.

Pomno birani partneri i sponzori, uz stručno osoblje, na sajmu će predstaviti svoje najbolje programe, zdrave i provjerene usluge i proizvode. Kompletan asortiman partnera bit će izložen po jedinstvenim, sajamskim cijenama, s posebnim naglaskom na program za bebe, navodi se u priopćenju organizatora.

The following two tabs change content below.
Vanja
Najveća sreća u životu je uvjerenost da smo voljeni – voljeni zbog toga kakvi jesmo ili još više, usprkos tome kakvi jesmo

About The Author

Vanja

Najveća sreća u životu je uvjerenost da smo voljeni – voljeni zbog toga kakvi jesmo ili još više, usprkos tome kakvi jesmo

Ostavi komentar

Email adresa nije obavezna, isto tako neće biti objavljena.