Daphne Selfe
86-ogodišnja Daphne se bavi manekenstvom još od mladih dana. Krasila je stranice Vouge-a i Vanity Faire-a, a još uvijek i šeta modnom pistom. Kaze da su za njen izgled zaslužni njeni roditelji i dobri geni, a smatra da je botox gubitak vremena.
rsz_daphne_selfe_iakovos

Amazon Eve
Eve je trangender model, te drži Guinnesov rekord za najvišeg modela sa svojih impresivnih 2 metra i 3 centimentra. Inspiracija su joj priče o Amazonkama, a pojavila se i u američkoj seriji The American Horror story.
amazon eve

Casey Legler
Casey je jedina manekenka koja radi isključivo kao muški model. Ona je također i prva žena koja je potpisala za Ford Modeling Agency, koja inače radi isključivo s muškarcima.
casey-legler-fordmodels-com

Alex Minsky
Alex je izgubio nogu tijekom svoje prve ture u Afganistanu, nakon čega je 47 dana proveo u komi. Nakon povratka u Los Angeles, otkrio ga je agent u teretani.
alex minsky

Jillian Mercado
Jillian boluje od cerebralne paralize i mišićne distrofije. Prijavila se na natječaj za modele iz šale, ali ju je unajmio Diesel. Poslije toga pozirala je i za robnu kuću Nordstrom, te potpisala za agenciju Red Models.
jillian mercado

Lea T
Lea je prvi otvoreno transgender model koji je glavno lice kozmetičke kuće. Debitirala je za Givenchy, pa čak i pozirala gola za francuski Vogue.
lea t

Liu Xianping
Još jedna manekenska karijera koja je počela kao šala. 74-godišnji Liu je modelirao odjeću za trgovinu svoje unuke u nadi da poboljša prodaju, a postao je slavan nakon što je unuka njegove slike podijelila na internetu. Liu tvrdi da je zadovoljan što njegov rad pomaže njegovoj unuci.
liu xianpin

Rick Genest
Ricka ste možda primjetili u Gaginom spotu za Born This Way. Poznat i kao Rick the Zombi Boy, Rick se na drastične tetovaže odlučio nakon što je 6 mjeseci odležao u bolnici radi benignog tumora na mozgu.
ZombieBoyClose-UP-600x400

Shaun Ross
Shaun je amerikanac afričkog podrijetla, te je jedan od prvih albino modela. Počeo je pozirati sa 16 godina, pozirao je za talijanski Vogue, a pojavio se i u spotu Katy Perry, ET, te u kratkom filmu “Tropico” zajedno s Lanom del Rey.
shaun ross

Tess Munster
Tess je prva manekenka svoje veličine koja je potpisala za jednu američku agenciju – visoka je 165cm, a nosi odjeću broj 52. Iako je njena težina bila predmet rasprave u medijima, radi promoviranja nezdravog načina života, Tess sebe opisuje kao “body positive” aktivisticu.
tess munster

Za više slika pogledajte video!

The following two tabs change content below.

About The Author

Marica

Ostavi komentar

Email adresa nije obavezna, isto tako neće biti objavljena.