Čarobna djela koja su pravile ‘Moje zlatne ruke‘ već odavno su poznate javnosti u Hercegovini, a sada nam donose nešto novo, radove naših najmlađih sugrađana.

Moje zlatne ruke, inače je jedna od udruga koja se bavi promicanjem kreativnog rada u Mostaru, a jedan od ciljeva im je educiranje djece o kreativnom razvoju. Tako je ova udruga napravila i skupinu za naše najmlađe koja se zove ‘Moje zlatne ruke junior‘. Članovi ove udruge, djecu su podučavali na ‘Maloj školi kreativnosti’, a mnogi bi se složili da na taj način vraćaju zaboravljeno djetinjstvo.

Organizirali smo tečaj za djecu. Tečaj traje od 15. rujna i trajat će do 15. lipnja, a trenutno na radionicama imamo 30 dječaka i djevojčica koji su raspoređeni u četiri skupine, rekla je za Bljesak.info Adrijana Pehar, članica ove udruge.

Pehar je sa zadovoljstvom istaknula da će jedna od grupa koje pohađaju njihove radionice izlagati 12. prosinca na svojoj prvoj izložbi.

izlozba mepas kreativci

Osmero djece iz skupine od petog do osmog razreda će izlagati u Mepasu. Djeca će izlagati božićne aranžmane, kuglice i sve prigodno za blagdane, a s obzirom da im je ovo prva izložba nadam se kako će naši sugrađani doći i podržati naše najmlađe kreativce, dodala je Pehar.

Inače, po njenim riječima, dječaci koji pohađaju tečaj su se pokazali jako dobri, od sveukupno tridesetero djece osam je dječaka.

Reakcije djece su super! Počeli smo s dvanaestero djece, a svaki sat su dolazila nova djeca, rekla je Pehar, dodajući kako je jako pozitivno što su djeca zainteresirana za kreativni rad.

Djeca na radionicama se uče šivanju, pletenju, vezenju, decoupageu, crtanju, a najmanja djeca prave kreacije od papira. No, kako kaže Pehar šivanje im je najdraže.

Nakon izložbe u Mepasu, ova udruga će imati još jedan sajam 18. i 19. prosinca u PC Mostar.

Moje zlatne ruke inače broje 55 članova iz cijele Hercegovine, a svaki rad protkan je ljubavlju vrijednih zlatnih ruku.

The following two tabs change content below.
Vanja
Najveća sreća u životu je uvjerenost da smo voljeni – voljeni zbog toga kakvi jesmo ili još više, usprkos tome kakvi jesmo

About The Author

Vanja

Najveća sreća u životu je uvjerenost da smo voljeni – voljeni zbog toga kakvi jesmo ili još više, usprkos tome kakvi jesmo

Ostavi komentar

Email adresa nije obavezna, isto tako neće biti objavljena.