Vjerojatno ste primijetili da posuđe ponekad ostane prljavo nakon pranja u perilici ako ste je natrpali, a pribor za jelo uz to morate znati i pravilno složiti.

Svaka perilica ima posebnu košaru za vilice, noževe i žlice, a ako nije dobro oprano, čak i ako niste stavljali previše komada po pretincu, možda je problem u tome kako ste ih okrenuli, piše t-portal.

Naime, kroz sitne rupice košare voda puno teže prolazi i ako ste vilicu ili žlicu okrenuli prema dolje, neće se dobro oprati, posebno ako ste jeli neku ljepljivu hranu koja se sasušila.

Kako voda u većini perilica posuđa širi mlazove iz sredine, doista će teško proći kroz košaricu s priborom. A važno je da se sva hrana dobro opere zbog bakterija.

No dok vilice i žlice svakako trebate okretati licem prema gore, to pravilo ne vrijedi za noževe. Osim što su ravni pa se malo lakše peru, važno je okrenuti oštricu prema unutra kako se ne biste ozlijedili dok posežete za posuđem. Ovo pravilo možete ignorirati kod zaobljenih noževa iz setova pribora za jelo jer nemaju oštricu na vrhu, piše t-portal.

The following two tabs change content below.
Vanja
Najveća sreća u životu je uvjerenost da smo voljeni – voljeni zbog toga kakvi jesmo ili još više, usprkos tome kakvi jesmo

About The Author

Vanja

Najveća sreća u životu je uvjerenost da smo voljeni – voljeni zbog toga kakvi jesmo ili još više, usprkos tome kakvi jesmo

Ostavi komentar

Email adresa nije obavezna, isto tako neće biti objavljena.