Dlake na licu čest su problem mnogih žena. Dlake na licu mogu se pojaviti zbog poremećaja hormona ili mogu biti genetski nasljeđene.

Ako se radi o hormonskim promjenama trebali biste posjetiti liječnika. Ukoliko se radi o genetici u borbu protiv dlaka na licu možete sami pristupiti.

Ako želite imati dugoročnije rezultate predlažemo vam lasersko uklanjenje dlaka. Ovaj tretman treba ponavljati više puta kako bi dao rezultate. Također, ovaj tretman je skup i ne uklanja dlake u potpunosti.

Depilacija voskom je brz i jednostavan, ali također i bolan način uklanjanja dlaka. Kratkoročno daje dobre rezultate, jer čupa dlake izravno iz korijena, ali to isto tako može uzrokovati manje iritacije. Depilacija voskom košta 5 KM kod kozmetičarki, dok trake sa voskom za skidanje nadusnice koštaju 10-tak KM.

Brijanje je najmanje traumatičan način za uklanjanje neželjenih dlaka- to je brzo i jednostavno, a može se obaviti bilo gdje. Međutim, mora se ponavljati često, a to može uzrokovati urasle dlačice i iritirati kožu, pogotovo ako imate osjetljivu kožu. Ovakav način uklanja samo površinski dlačice.

Čupanje dlaka pincetom je jedan dugoročan, ali učinkovit način uklanjanja dlake. Zahtjeva preciznost i jako svijetlo kad obavljate ovaj tretman.

Ovisno o vrsti kože odaberite tretman koji vam najviše odgovara. Za one sa osjetljivom preporučujemo tretmane s kremama za depilaciju, dok za one s manje osjetljivom kožom preporučujemo depilaciju voskom ili pincetom.

About The Author

Ostavi komentar

Email adresa nije obavezna, isto tako neće biti objavljena.