Osjećate li se staro i umorno, zbog vaših očiju? Podočnjaci su veliki pokazatelji umora i stresa.
Donosimo Vam devet savjeta kako se riješiti podočnjaka,vrećica i tamnih krugova oko očiju.

1. Jedite više krumpira
Dvije kriške sirovog krumpira, koji je prethodno hlađen nekoliko minuta u hladnjaku, stavite na zatvorene oči. Kriške držati 15-20 minuta, pritom pazeći da kriška prekrije vrećice oko očiju. Već tada ćete primijetiti promjene s vrećicama kao što je smanjenje veličine.

2. Koristite mlijeko
Ako su vam oči izuzetno nadražene slijedite sljedeće korake. Umočite pamučnu vatu u hladno mlijeko, te držati je na kapcima. Ovaj postupak pomoći će zadržavanje vode u tkivu, te hladiti ga.

3.Vitamin E
U zdjelicu vode dodati nekoliko kapi ulja vitamina E, te dobro promiješajte. Umočite pamučnu vatu u tu mješavinu i držite na očima 20 minuta. Vitamin E će pridonijeti smanjenju oteklina oko očiju.

4. Olakšajte oči krastavcem
Krastavci su idealan lijek za oslobađanje otečenosti ispod očiju. Dvije kriške rashlađenog krastavca držite na očima 25 minuta. Opustite se s ohlađenim kriškama krastavaca i malo odrijemajte. San će vam pomoći da se opustite i rasteretite se obaveza barem na kratko. Zbog protu-upalnih svojstava hladnih krastavaca smanjiti će se natečeno tkivo.

5. Rashlađene vrećice čaja
Ako ste u žurbi, najbolji način za otklanjanje natečenog tkiva je sljedeći. Dvije vrećice čaja namočite u hladnu vodu i ostavite na kratko u hladnjaku. Zatim stavite ohlađene vrećice čaja na oči i držite 25-30 minuta. Postupak završite pranjem očiju i temeljitim sušenjem kože; osjećati će te se opušteno i pomlađeno.

6. Tretman s žlicama i hladnom vodom
Natečenost očiju također možemo smanjiti s čašom ledene vode i četiri žlice od nehrđajućeg čelika. Ohladite žlice u vodi, te zatim jednu stavite na oko. Dok su dvije žlice na očima, druge dvije i dalje držite u vodi, te tako izmjenjujte ih. To izmjenjivanje može potrajati sve dok se ne vidi poboljšanje.

7. Bjelanjak
Istući nekoliko bjelanjaka u snijeg i nanesite ga oko očiju kistom ili četkicom. Rezultat ovog tretmana je učvršćenje, stezanje kože oko očiju te će izgledati manje natečeno. Bjelanjke ostavite na licu 20 minuta,a zatim samo isperite hladnom vodom.

8.Vrećice zelenog čaja
Opustite se 10-15 minuta uz hladno natopljenim vrećicama čaja od kamilice ili zelenog čaja. Vrećice stavite na kapke. Prirodna ljekovita svojstva ovih čajeva pomoći će vratiti normalnu veličinu očiju.

9. Hidratizirajte tijelo
Pijte je više moguće. Iako se čini apsurdno, iako hidratiziranje smanjuje natečenost. Dakle, kada god osjećate natečenost očiju, popijte čašu vode.

The following two tabs change content below.
Vanja
Najveća sreća u životu je uvjerenost da smo voljeni – voljeni zbog toga kakvi jesmo ili još više, usprkos tome kakvi jesmo

About The Author

Vanja

Najveća sreća u životu je uvjerenost da smo voljeni – voljeni zbog toga kakvi jesmo ili još više, usprkos tome kakvi jesmo

Ostavi komentar

Email adresa nije obavezna, isto tako neće biti objavljena.