Znanstvenici smatraju da se uzrok ove pojave krije u “osjećanju potisnute muškosti u prisutnosti žena koje su inteligentnije od njih” Rezultati najnovijeg istraživanja pokazali su da muškarce manje privlače žene koje su inteligentnije od njih, prenosi agencija Anadolija.

Istraživanje, objavljeno u znanstvenom magazinu ”Personality and Social Psychology Bulletin”, pokazalo je da muškarce privlači ideja o zabavljanju sa inteligentnom ženom, ali im se isto to u realnom životu previše ne sviđa. Istraživanje su proveli znanstvenici i istraživači sa Sveučilišta Buffalo, Sveučilišta California Lutheran i Sveučilišta u Teksasu.

U istraživanju je sudjelovalo 105 muškaraca koji su imali zadatak pročitati dva hipotetička scenarija. U prvom ih pripadnica suprotnog spola nadmašuje u tečaju iz matematike i engleskog jezika, dok u drugoj verziji ostvaruje slabije rezultate od ispitanika.

Muškarci su zatim ove žene trebali zamisliti kao moguće partnerice. Muškarci su žene koje su ostvarile bolje rezultate ocijenili kao poželjnije partnerice, i pokazali više zanimanja za njih nego za žene čiji su rezultati bili slabiji.

Međutim, kada su upitani da li bi zaista izašli sa takvom ženom, većina muškaraca je pokazala nezainteresiranost, ocijenivši potencijalnu partnericu manje atraktivnom i pokazujući manje želje za razmjenu kontakt informacija. Znanstvenici smatraju da se uzrok ove pojave krije u “osjećanju potisnute muškosti u prisutnosti žena koje su inteligentnije od njih”.

The following two tabs change content below.
Vanja
Najveća sreća u životu je uvjerenost da smo voljeni – voljeni zbog toga kakvi jesmo ili još više, usprkos tome kakvi jesmo

About The Author

Vanja

Najveća sreća u životu je uvjerenost da smo voljeni – voljeni zbog toga kakvi jesmo ili još više, usprkos tome kakvi jesmo

Ostavi komentar

Email adresa nije obavezna, isto tako neće biti objavljena.