U periodu od 04.-07.09.2015. godine, u Hotelu ”Hollywood” u Sarajevu, održana je VIII Generalna skupština Asocijacije srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini. Kao takva, predstavlja najveći događaj za srednjoškolce naše zemlje koji ova organizacija provodi od početka svoga djelovanja.

Ovogodišnja Generalna skupština okupila je 100 srednjoškolaca iz 54 različite lokalne zajednice širom Bosne i Hercegovine, uključujući i predstavnike partnerskih organizacija iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore i Slovenije.

Formalni dio skupštine obilježen je biranjem novog predsjednika, kao i devet članova Upravnog odbora. Na čelu organizacije nalazi se Amar Kundalić (Zenica), dok novi sastav Upravnog odbora čine:

Zlatko Bedžetović (Tuzla), Valerija Blagojević (Modriča), Nedim Alibegović (Sarajevo), Lejla Mujanović (Srebrenik), Lejla Hadžić (Cazin), Ivana Filipović (Prozor-Rama), Elda Lolić (Živinice), Faruk Gutić (Banovići) te Merisa Ćemo (Sarajevo).

asubih generalna skupstina ucenici

Tijekom četverodnevnog događaja, sudionici i gosti imali su priliku sudjelovati raznim radionicama i predavanjima, koje su prvenstveno bazirane na planiranju rada Asocijacije srednjoškolaca u BiH u narednom periodu, ali i analizu rada u prethodnih godinu dana. S obzirom da je većina sudionika prvi put boravila u Sarajevu, omogućen je zajednički izlet u vidu istraživačke igrice gdje su imali priliku, rješavajući zagonetke, posjetiti kulturno-historijske znamenitosti grada.

Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini (ASuBiH) je nevladina, nestranačka i nepolitička organizacija čiji je osnovni cilj poboljšanje statusa srednjoškolaca u zemlji i okuplja sve mlade koji pohađaju srednju školu na prostoru BiH.

Realizaciju događaja finansijski je omogućila fondacija SHL BiH, dok su sponzori Eko život, Vitinka, Podravka BiH, Avaks d.o.o., Ledo, Centrotrans-Eurolines, Turistička agencija „Golden Tours“, Misija d.o.o., Trans Turist Tuzla, PAK Centar d.o.o., Chipsy, Turistička zajednica Kantona Sarajevo, kao i Hotel ”Hollywood”, domaćin manifestacije, priopćeno je iz Asocijacije.

The following two tabs change content below.
Najveća sreća u životu je uvjerenost da smo voljeni – voljeni zbog toga kakvi jesmo ili još više, usprkos tome kakvi jesmo

Ostavi komentar

Email adresa nije obavezna, isto tako neće biti objavljena.