Mlada Mostarka  Selma Bijedić finalistica je natjecanja za mlade dizajnere  „Perwoll New Generation“  2016 koje će se održati u sklopu 36.NIVEA BH Fashion Week Sarajevo od 02.04.-05.04.2016 na dvije nove lokacije Porsche Sarajevo salon Audi i Zemaljski Muzej Sarajevo.

Pobjednik, točnije, nositelj treće “Perwoll New Generation 2016” titule dobiva 1000 eura.

Selma o sebi kaže : „ Imam 22 godine. Rođena sam i živim u Mostaru. Studentica sam treće godine dizajna na visokoj školi ,, Logos”, paralelno studiram i Pravni fakultet u Mostaru. Inače se bavim fotografijom, crtanjem, modnim dizajnom i vodim svoj blog. Veliki sam zaljubljenik u modu, za mene moda nije samo pitanje odjeće, ona je u zraku, rođena iznad vjetra. Morate imati intuiciju za nju. Ona je na nebu i na cesti, ili si moda ili nisi. Nema sredine“!

Kaže kako je strast i ljubav prema modi naslijedila od mame i starije sestre, koje je svakodnevno promatrala dok se spremaju za posao, izlazak sa prijateljicama ili druge aktivnosti, i pri tome pomno birale odjeću.

„Još kao mala imala sam svoje modne revije u kući i vlastitim stilom, ukoliko nije previše teška riječ za odijevanje u tom uzrastu, odvajala sam se od drugih djevojčica.  Kako tada, tako i sada trudim se da moj stil odijevanja bude drugačiji, maštovit i orginalan“.

Moja nova kolekcija pod nazivom ,,Furore”  inspirirana  je tehnologijom, cyber  svijetom i post-industrijskim stilom.  Ženi se dodjeljuje  uloga neustrašive moderne ratnice. Fuzijom glamura i futurizma cilj je bio stvoriti  milenijsku ženu, naglašavajući njen seksipil i ženstvenost. Cjelokupna kolekcija je monokoromatska, modelima je izražen minimalizam i futuristički pristup dizajnu.“

Kolekcija ,,Furore” ce biti prezentirana na platformi  „Perwoll New Generation 2016“ na dan 04.04.2016 godine na novoj lokaciji  Zemaljski Muzej Sarajevo.

Kada je u pitanju najbolje odjeveni muškarac i žena, Selma kaže :

„Generalno gledajući  u  BiH se građani, bez obzira kolika je kriza, dobro oblače. Naša zemlja se može pohvaliti velikim brojem talentiranih i kreativnih ljudi koji imaju svoj modni personality.

Najbolje odjeveni muškarci u BiH su:  Dino Merlin, Fuad Backović Deen i Aleksandar Hršum,  jer su izrazito maštoviti, elegantni i originalni.

Kada govorimo o ljepšem spolu i odijevanju, tu bih izdvojila svakako Martinu Sajru koja se izdvaja po svom istančanom modnom stilu, te  hrabro  eksperimentira s odjećom. Istakla bih i Arduanu Pribinju  koja kroz svoje kombinacije svakodnevno  pokazuje  istinske vrijednosti  ljepote i estetike.“

A koju poznatu zvijezdu bi voljela vidjeti u svojim kreacijama ?

„ Iako nisam ljubitelj njene glazbe Jelena Karleuša  me uvijek oduševljava sa svojim   besprijekornim  izgledom.  Smatram da JK ima prepoznatljiv stil i da je jako orginalna. Čast bi mi bila kada bih nju vidjela u mojim kreacijama.“

Svih Top 5 dizajnera kao nagradu će dobiti priliku da se široj javnosti kvalitetno revijalno predstave s svojom novom kolekcijom na 37. Nivea BH Fashion Week Sarajevo jesen/zima 2016, a što predstavlja ozbiljnu platformu za njihov daljnji poslovni razvoj.

 

The following two tabs change content below.

Ostavi komentar

Email adresa nije obavezna, isto tako neće biti objavljena.