Selma Bijedić pobjednica je trećeg natjecanja za neafirmirane modne dizajnere “PERWOLL NEW GENERATION 2016” koje je održano u sklopu 36. NIVEA BH Fashion Week Sarajevo na novoj lokaciji – Zemaljski Muzej. Ovu odluku donio je žiri na čelu s renomiranom modnom dizajnericom Eminom Husedžinović – Ibrahimović i ostalim članovima žirija kojega su sačinjavali modni urednici, modni dizajneri, modni fotografi, umjetnici slikari, stilisti i dr među kojima Jelena Joksimović, Ines Kunovac, Emina Husedžinović-Ibrahimović, Marko Feher, Tea Zubović, Kosta Miljković, Aleksandar Arsenović, Saša Martić i dr.

selma bijedic kreacija 2

U veoma teškoj konkurenciji, izabrano je 5 najtalentiranijih natjecatelja kao i pobjednik i nositelj treće titule ”Perwoll New Generation 2016” a to je Selma Bijedić iz Visoke škole ”Logos” iz Mostara. Selma je osvojila glavnu nagradu koja iznosi 1000 eura i besplatnu revijalnu prezetaciju svoje nove kolekcije na 37. NIVEA BH Fashion Weeku Sarajevo jesen/zima 2016.

Osim Selme, i druga mlada dizajnerska imena su iste večeri predstavili dobre kolekcije koje pokazuju izuzetnu zrelost novih mladih kreativnih dizajnerskih snaga u našoj zemlji.

U konkurenciji studenata ispred Tehničkog fakulteta Bihać odsjek tekstilni dizajn najbolju kolekciju imao je Alen Plančić.
U konkurenciji studenata ispred Tehnološkog fakulteta Banja Luka,odsjek modni dizajn najbolju kolekciju imala je Vedrana Matošević.

U konkurenciji samostalnih mladih dizajnera, stručni žiri odabrao je na trećem mjestu Jelenu Gvozden, drugoplasirani je Mario Vijačkić i prvoplasirana je Slađana Zgonjanin.

Ovogodišnji pobjednici dobit će priliku za nastup na 37. NIVEA BH Fashion Week Sarajevo jesen/zima, zajedno uz renomirane modne dizajnere.

selma bijedic kreacija 1

Prošlogodišnje pobjednice bile su Maja Sabljić i Lucija Vrcić, koja je već prepoznatljiva po svom originalnom dizajnu i izradi kožnih torbi.

Podsjećamo, prije samo dvije godine, Marko Feher, bio je prvi pobjednik titule “Perwoll New Generation 2014“, a sada se o njemu priča u modnim krugovima cijelog svijeta. Britanski Vogue – takozvana modna Biblija, Glamour, najpoznatiji japanski i španjolski modni portali i mnogi drugi svjetski i regionalni mediji pisali su o Marku i njegovom radu. Njegov brend sada ima londonsku adresu. U teškoj konkurenciji, među više hiljada prijavljenih, Marko Feher je primljen na prestižni koledž Central Saint Martins London, u čijim su klupama bili slavni Alexander Mc Queen, Stella McCartney, Ricardo Tischi, John Galiano i dr.

Marko je naš prvi i jedini BH modni dizajner koji je dobio poziv na London Fashion Week u rujnu ove godine.

”Iz godine u godinu pružamo financijsku i logističku podršku mladim dizajnerima kako bi oni mogli u potpunosti pokazati svoj talent i ostvariti svoje ambicije. Ono što smo vidjeli na 36. NIVEA BH FASHION WEEK SARAJEVO i platformi “Perwoll New Generation 2016″ su svakako talentirani i vrijedni mladi ljudi, čija vremena tek dolaze”, izjavila je Stela Zubak J., direktorica NIVEA BH Fashion Week Sarajevo i Abc Models Mgmt te dobitnica međunarodnog priznanja poboljšanja kvalitete kulture u zlatnoj kategoriji za doprinos razvoja BH modne scene i međunarodne nagrade za kvalitet kao najbolje model management agencije u Bosni i Hercegovini i Istočnoj Europi.

The following two tabs change content below.
Vanja
Najveća sreća u životu je uvjerenost da smo voljeni – voljeni zbog toga kakvi jesmo ili još više, usprkos tome kakvi jesmo

About The Author

Vanja

Najveća sreća u životu je uvjerenost da smo voljeni – voljeni zbog toga kakvi jesmo ili još više, usprkos tome kakvi jesmo

Ostavi komentar

Email adresa nije obavezna, isto tako neće biti objavljena.