Azra Tipura Čopelj iz Mostara je studentica građevinskog fakulteta i prava umjetnička duša.

Međutim, Azra ne gaji samo ljubav prema građevini, nego i prema umjetnosti i slikanju. Ljubav prema slikanju je, kako kaže, nastala u osnovnoj školi i opstala je do danas. Nakon prvih slika koje je uradila i za koje je dobila podršku od prijatelja, odlučila je svoj hobi pretvoriti u posao, piše Bljesak.info.

Oslikavanje zidova

Azra se sada bavi oslikavanjem zidova, kao i izradom umjetničkih slika. Pored standardnih umjetničkih slika, možete pronaći i slike u dijelovima što je veoma popularno u posljednje vrijeme.

Pored toga bavi se i izradom unikatnih kutija za nakit, okvira za slike, tacne i tome slično.

Motivi u njenim radovima su obično cvijeće, znamenitosti gradova, priroda i kao takvi ostavljaju bez daha.

Azra je uvjerena da kad se nešto radi iz ljubavi, rezultati moraju biti pozitivni i lijepi.

Zbog toga je njen motivator za sve ovo ljubav, koja je ispunjava i čini sretnom.

”Vjera ima veliku ulogu u mom životu i ona mi daje poticaja da napredujem. Upravo zbog poštivanja vjerskih zakona ne crta portrete i to je nimalo ne koči u napredovanju”, rekla je Azra i dodala. ”Primjer sam kako se od hobija može napraviti posao, i to je ujedno poruka svim ženama: da rade ono što vole i uz Allahovu pomoć će uspjeti. Samo je bitno da ne odustaju”.

Do sada je nailazila samo na pozitivne kritike i oduševljenje drugih ljudi. Cijene njenih proizvoda su veoma povoljne, a možete je pratiti na Facebook stranici Oslikavanje zidova i izrada umjetnickih slika Copelj Azra.

The following two tabs change content below.

About The Author

Ostavi komentar

Email adresa nije obavezna, isto tako neće biti objavljena.