Festival za djecu s posebnim potrebama održava se danas u Mostaru, u organizaciji Koledža ujedinjenog svijeta (UWC) Mostar.

U sklopu Festivala upriličit će se nebrojne umjetničke radionice, plesni performansi te igre bez granica.

uwc-festival-djeca-8

Foto: Bljesak.info

Po riječima Tanje Čvoro iz UWC-a, ovaj se festival održava već četvrtu godinu za redom te je postao prepoznatljivo obilježje grada Mostara.

”Danas ćemo ovdje imati razne događaje koje su nam pripremila djeca iz Osnove škole sa specijalnim potrebama, Egipatskog sela, Los Rosalesa, različitih vrtića”, kazala je Čvoljo te istaknula zadovoljstvo održavanjem festivala.

Defektologinja u Centru Los Rosales Amela Stovrag istaknula je kako je ovaj festival značajna manifestacija koja se održava s ciljem razbijanja predrasuda o djeci s posebnim potrebama i s ciljem njihove integracije u društvo.

uwc-festival-djeca3

Napomenula je kako se sutra obilježava Međunarodni dan osoba s autizmom te kako će se tom prigodom u Narodnom pozorištu u Mostaru također realizirati jedna značajna manifesatcija.

Na Festivalu za djecu s posebnim potrebama sudjeluju i Čapljinske mažoretkinje, SOS Kindergarten, MoStars, Udruga “Moja nada“.

The following two tabs change content below.
Vanja
Najveća sreća u životu je uvjerenost da smo voljeni – voljeni zbog toga kakvi jesmo ili još više, usprkos tome kakvi jesmo

About The Author

Vanja

Najveća sreća u životu je uvjerenost da smo voljeni – voljeni zbog toga kakvi jesmo ili još više, usprkos tome kakvi jesmo

Ostavi komentar

Email adresa nije obavezna, isto tako neće biti objavljena.