Globalna kampanja “Jedna milijarda ustaje – One Billion Rising” protiv nasilja nad ženama, djevojkama i djevojčicama nastavlja se treću godinu za redom u Mostaru.

“One Billion Rising” je inicijativa koju je pokrenuo aktivistički pokret V-day predvođen aktivistkinjom Evom Ensler, kao poziv na akciju i odgovor na užasavajuću statistiku po kojoj je svaka treća žena u svijetu pretučena ili silovana. Procjenjuje se da jedna milijarda žena, djevojaka i djevojčica u svijetu trpi nasilje.

Širom svijeta milijarda muškarca i žena će plesnom revolucijom ustati protiv nepravde koju trpe žene, te dati podršku svim ženama, djevojkama i djevojčicama svijeta u borbi protiv nasilja.

Vijeće mladih Grada Mostara, Žena BiH i Podružnica psihologa Hercegovina uz podršku aktivistica za ženska prava nositelji su ove kampanje u Mostaru, a u sklopu koje će se 14. veljače na Španjolskom trgu i u tržnom centru Mepas Mall održati veliku plesnu revoluciju protiv nasilja nad ženama, djevojkama i djevojčicama.

“Želimo pozvati sve građane i građanke da se uključe u kampanju. Svatko može dati svoj doprinos, simboličnim porukama, slikama, kratkim video zapisom koje možete poslati na facebook stranicu One Billion Rising Mostar. Načina je mnogo, a svaki svrsishodan je dobrodošao.

Događaj kao što je “One billion rising” je način da se skrene pažnja na ovaj gorući problem, te da se svijetu pokaže snaga zajedničke borbe, odlučnosti i solidarnosti.

1 od 3 žene na planeti će biti silovana ili pretučena u njezinu životu
1 milijarda žena koje preživljavaju nasilje je zločin.
1 milijarda žena koje plešu je revolucija!
Pridružite se nam se!, poručuju organizatori događaja u Mostaru.

The following two tabs change content below.

Ostavi komentar

Email adresa nije obavezna, isto tako neće biti objavljena.