Vijeće mladih Grada Mostara i Podružnica psihologa Hercegovina se pridružuju globalnoj plesnoj kampanji ‘Jedna milijarda ustaje‘. Riječ je o najmasovnijoj svjetskoj akciji protiv nasilja nad djevojčicama, djevojkama i ženama koja će se održati u Mostaru, četvrtu godinu za redom.

U sklopu kampanje organiziramo i raspravu na temu: ‘Šuti i trpi: Tihi sudionici u nasilju nad ženama‘ u koju će nas uvesti uvaženi građani Mostara: Berima Haćam, nacionalna menadžerica programa jačanja obitelji, Azra Hasanbegović, predsjednica ‘Žena BiH‘ i u ime Centra za socijalni rad Grada Mostara, Ivana Trlin, dipl. psiholog i Tomislav Pupić, dipl.socijalni radnik, koordinator tima za zaštitu od nasilja u obitelji.

”Ovim putem pozivamo da nam se pridružite i date svoj doprinos diskusiji koja će se održati u prostorijama Gradske vijećnice, 15.veljače. s početkom u 13 sati. Također pozivamo da nam se pridružite i na Španjolskom trgu u 14 sati, 14. veljače te u Mepas Mall-u u 16:30 sati i date podršku najmasovnijoj kampanji Plesom protiv nasilja”, poručili su organizatori.

one-billion-rising

Prema podacima UN-a jedna od tri žene na planeti doživjet će neki oblik nasilja tijekom svog života. Ukupna svjetska populacija iznosi sedam milijardi ljudi, što čini više od jedne milijarde zlostavljanih žena. Bosna i Hercegovina nije iznimka. Do sada je preko 150 organizacija i institucija u 37 gradova širom Bosne i Hercegovine dalo podršku kampanji. Preko 200 zemalja uključeno u organizaciju plesnog događaja, aktivisti/ce, svjetski lideri/ce, poznate osobe, mladi zajedno će ustati/ plesati/prosvjedovati protiv nasilja nad djevojčicama, djevojkama i ženama.

The following two tabs change content below.
Vanja
Najveća sreća u životu je uvjerenost da smo voljeni – voljeni zbog toga kakvi jesmo ili još više, usprkos tome kakvi jesmo

About The Author

Vanja

Najveća sreća u životu je uvjerenost da smo voljeni – voljeni zbog toga kakvi jesmo ili još više, usprkos tome kakvi jesmo

Ostavi komentar

Email adresa nije obavezna, isto tako neće biti objavljena.