Dan ružičastih majica, poznatiji kao Pink Shirt Day, program je prevencije vršnjačkog nasilja, a obilježava se posljednje srijede u veljači.

Inicijativom Vijeća učenika Srednje ekonomske škole Joze Martinovića i Osnovne škole Ilije Jakovljevića Mostar, ovaj dan će se zajedničkom pjesmom, plesom i igrom obilježiti i u Mostaru.

Nasilje nad djecom je problem koji uzrokuje brojne i dugotrajne posljedice na dječji rast i razvoj. Izloženost djeteta bilo kojem obliku nasilja teško je traumatsko iskustvo koje ostavlja duboke ožiljke.

Cilj obilježavanja Dana ružičastih majica jest senzibiliziranje javnosti i podizanje svijesti o problemu vršnjačkog nasilja. Također, ohrabrivanje i poticanje djece i mladih na aktivan društveni angažman te preuzimanje odgovornosti za prevenciju nasilja nad i među djecom.

Ovom prigodom pozivamo učenike i djelatnike svih osnovnih i srednjih škola općine Mostar da nam se pridruže u srijedu 24. veljače 2016. godine u 12:00 sati na Španjolskom trgu.
I posjetitelje molimo da nose ružičasto, poručuju iz organizatori.

The following two tabs change content below.
Vanja
Najveća sreća u životu je uvjerenost da smo voljeni – voljeni zbog toga kakvi jesmo ili još više, usprkos tome kakvi jesmo

About The Author

Vanja

Najveća sreća u životu je uvjerenost da smo voljeni – voljeni zbog toga kakvi jesmo ili još više, usprkos tome kakvi jesmo

Ostavi komentar

Email adresa nije obavezna, isto tako neće biti objavljena.