U Mostaru 14. travnja u Svečanom salonu Ljetnikovac Radobolja s početkom 19 sati će se održati Donatorska večer za Banku koštane srži BiH u Mostaru.

Predviđen je bogat kulturni i glazbeni program u kojem će sudjelovati Maja Šuput , Mate Bulić, Marko Bošnjak i gosti iznenađenja ,a u revijalnom dijelu će se organizirati tombola i aukcija.

Članovi Predsjedništva, predstavnici institucija i gospodarstvenici u javnom i privatnom sektoru će podržati ovu humanu akciju.

Program će voditi Misijana Brkić Milinković, Lejla Zvizdić i naš boksački prvak Damir Beljo.

U sklopu Mostarskog sajma, banka koštane srži ima svoj info prostor, gdje će uz projekt biti predstavljeni i svi prijatelji projekta.

Krajem 4. mjeseca 2016. god.. je predviđena donatorska večera u Svadbenom salonu FIS-Vitez pod pokroviteljstvom Općine Vitez, HDZ-a Srednjobosanske županije i gosp. Pere Gudelja

U cilju realizacije projekta, do sada smo organizirali mnogo akcija, koncerata, donatorskih večeri…

Najznačajnije akcije su :
– “Zmajevi grade Banku koštane srži“ u saradnji sa Nogometnim-fudbalskim savezom i reprezentacijom BiH
– “Načelnici i privrednici grade Banku koštane srži“ u saradnji sa načelnicima općina i privrednicima
Srcem za Banku koštane srži , koja je pokazala jedinstvo Bosne i Hercegovine
– Generalni pokrovitelji ovih akcija su bili gđa. Asima Osim koja je Počasna Predsjednica NVO MALA i gosp. Ivica Osim koji je Ambasador projekta i nesebično pomažu u ostvarivanju ovog plemenitog cilja.

NVO MALA je nositelj projekta Banka koštane srži u Bosni i Hercegovini i s ponosom možemo reći da smo do sada ostvarili zavidne rezultate. Ovo je trenutno najznačajniji projekat u Bosni i Hercegovini koji je podržan od institucija sustava, privrednika u javnom i privatnom sektoru, vjerskih velikodostojnika i svih građana Bosne i Hercegovine.

Ambasadori projekta su poznate i zaslužne osobeiz Bosne i Hercegovine i vjerski velikodostojnici, Monsinjor Vinko Puljić, Reisu-l-ulema Mustafa Kavazović, Vladika Grigorije i Jakov Finci.

Potpisali smo Sporazume o suradnji s Federalnim ministarstvom zdravstva, Ministarstvom zdravstva Hrvatske, KBC Zagreb, Zakladom Ana Rukavina.

Tipizacije uzoraka krvi trenutno se rade u KBC Zagreb i do sada je tipizirano oko 1000 uzoraka. Cijena jedne tipizacije je 400,00 eura, što znači da smo do sada postigli mnogo. Za sada je BH Registar s tipiziranim uzorcima u sklopu Hrvatskog registra, što je još jedan pokazatelj koliko nam KBC Zagreb i Hrvatska istinski pomažu.

Federalni ministar zdravstva dr. Mandić je dao suglasnost da Registar Banke koštane srži bude u SKB Mostar, a stručni tim predvode ravnatelj dr, Kvesić i dr. Knežević.

Sa Bankom koštane srži u Bosni i Hercegovini, tipizacije i transplantacije će se raditi u našim centrima po znatno nižim cijenama što će za naše građane biti spas i nada za novi život. Do sada smo nijemo gledali kako nam umire mladost.

The following two tabs change content below.
Vanja
Najveća sreća u životu je uvjerenost da smo voljeni – voljeni zbog toga kakvi jesmo ili još više, usprkos tome kakvi jesmo

About The Author

Vanja

Najveća sreća u životu je uvjerenost da smo voljeni – voljeni zbog toga kakvi jesmo ili još više, usprkos tome kakvi jesmo

Ostavi komentar

Email adresa nije obavezna, isto tako neće biti objavljena.