Mostar bi uskoro mogao dobiti dječji vrtić za samohrane majke, potvrdio je za Bljesak.info Nedžad Ričina Asanović predsjednik udruženja građana ‘Moj Mostar’..

”Grad Mostar je dao zeleno svjetlo za formiranje dječjeg vrtića za samohrane majke koji će zasigurno biti velika pomoć u odgoju, majkama koje rade po dva posla kako bi prehranile svoju djecu. Grad nam je dao zeleno svjetlo, te je u mogućnosti pomoći nam s prostorijama, no nažalost nije u mogućnosti materijalno nam pomoći. No snalazimo se nekako”, rekao je Ričina Asanović.

Projekt je već u aktivnoj izradi, a po riječima Ričine Asanovića, na putu sređivanja dokumentacije udruzi velikodušno pomaže Senada Sadović šefica Službe za odgoj, obrazovanje, mlade i sport, pri Odjelu za društvene djelatnosti grada Mostara.

”Ne možemo govoriti o nekom određenom datumu otvaranja vrtića, no već se aktivno radi na tome. Još uvijek tražimo prostorije gdje će biti smješten ovaj vrtić, a udruga Naša djeca (Our kids) će nam pomoći u pronalasku i opremanju prostorija. Također, ova udruga će financirati i odgojitelje, koji će morati imati položen državni ispit, planirali smo uvesti i stažiranje, tako da će ovaj vrtić imati adekvatno osoblje”, nadodao je Ričina Asanbović.

Ovom hvale vrijednom projektu će pomoći i Narodna kuhinja, koja će pripremati obroke za djecu.

Po riječima inicijatora ovog projekta, kapaciteti vrtića za sada bi trebali biti od 30 do 50 djece, a u Mostaru je 126 djece koja spadaju u najugroženiju kategoriju.

”Tražiti ćemo najugroženiju populaciju, kako djecu ne bi odgajala ulica dok je majka na poslu. Truditi ćemo se da u konačnici opremimo prostorije za 150 djece. Naravno ovaj vrtić bio bi besplatan za svu djecu Vjerujem kako će ovo uvelike olakšati samohranim majkama u odgoju njihove djece”, zaključio je.

Arhiva Bljesak.info/moja.ba

The following two tabs change content below.

Ostavi komentar

Email adresa nije obavezna, isto tako neće biti objavljena.