U sklopu akcije ”Negujmo srpski jezik” čiji je pokretač Filološki fakultet Beograd, Sekretarijat za kulturu i Biblioteka Beograd, Narodna i univerzitetska biblioteka Republike Srpske će 28. travnja ugostiti srpskog redatelja Emira Kusturicu, Talijansku divu Monicu Bellucci te dr Neleta Karajlića koji su promoteri navedene inicijative, neslužbeno saznaju ”Večernje novosti”.

Bellucci je prethodnih godinu dana bila čest gost Republike Srpske, jer je za to vrijeme na Mokroj Gori, u Trebinju i na drugim lokacijama širom Srbije snimala film “Na mliječnom putu” sa Emirom Kusturicom. Više puta je ponavljala da je ”zaljubljena u našu zemlju, običaje i jezik”, a ovom akcijom je to simbolično i dokazala. Nedavno se, za potrebe kampanje, lijepa Talijanka slikala sa Pravopisom srpskog jezika u rukama.

monica bellucci pravopis

Cilj kampanje ”Negujmo srpski jezik” je da se, uz sudjelovanje poznatih osoba i isticanje različitih jezičnih pouka, građani potaknu da vode računa o tome kako pišu i govore i da se podigne nivo svijesti o značaju njegovanja ispravnog pisanja i govorenja. Do sada su izrađeni mnogobrojni edukativni posteri sa fotografijama poznatih osoba iz svijeta umjetnosti, zabave, sporta, poput Anice Dobre, Tihomira Stanića, Marčela, Rade Đuričin, Nebojše Glogovca, Nemanje Radulovića, Ivane Španović, Duška Kovačevića i mnogih drugih, piše Atvbl.

The following two tabs change content below.
Vanja
Najveća sreća u životu je uvjerenost da smo voljeni – voljeni zbog toga kakvi jesmo ili još više, usprkos tome kakvi jesmo

About The Author

Vanja

Najveća sreća u životu je uvjerenost da smo voljeni – voljeni zbog toga kakvi jesmo ili još više, usprkos tome kakvi jesmo

Ostavi komentar

Email adresa nije obavezna, isto tako neće biti objavljena.