Talentirani modni kreatorski dvojac Maja Sabljić i Lucija Vrcić, plasirale su se među tri najbolja kreatora natjecanja “Perwoll New Generation 2014″.

Samim tim osvojili su besplatno sudjelovanje na predstojećem 33.Nivea BH Fashion Week Sarajevo, koji organizira Udruženje manekena i modnih kreatora BiH.

Dvojac iz Kiseljaka prikazat će zvanicama najutjecajnijeg modnog događaja u državi svoju novu kolekciju.

”Inspracija za novu kolekciju bila nam je vojna uniforma iz Prvog i Drugog svjetskog rata, u kojoj dominiraju kaputi francuske vojske te ženske i muške košulje koje smo dekonstrukcijom prilagodile muškim i ženskim modelima. Ova kolekcija razlikuje se od predhodne po tome što osim ženskih imamo i muške modele, koji su unisex”, rekle su Maja i Lucija.

Nedavno su završile “lookbook” za novu kolekciju. Kreatorice kažu kako je bilo predivno iskustvo raditi s profesionalnom ekipom modne agencije Abc Models. Za zaštitna lica kampanje izabrale su Nikolinu B. i Adnana S., modele agencije Abc Models Sarajevo, koji su, prema njihovim priječima bili odlični na snimanju.

”Naši planovi su trenutno da radimo ono što volimo odnosno izražavamo se kroz odjeću i vjerovatno ćemo opet nastaviti neku zajedničku suradnju. Modna revija će se održati 3.studenog 2014 godine u Domu oružanih snaga BiH, s početkom u 20:00 sati”, rekao je dvojac.

Fashion Week Sarajevo od 2. do 4. listopada

Trideset treći put zaredom, Sarajevo postaje centar internacionalne modne scene. Organizatori poručuju da je sve spremno za novo izdanje bosanskohercegovačkog modnog događaja sa najdužom tradicijom 33. Nivea BH Fashion Week Sarajevo koji će se održati od 2. do 4 listopada u Domu oružanih snaga u Sarajevu.

Nove kolekcije na 33. Nivea BH Fashion Week Sarajevo BH pokazat će nam bh. modni kreatori Emina Husedžinović Ibrahimović, Adnan Hajrulahović Haad, Istok Bratić, Dee Dee Sparow design by Aida Vrabac T., Blanka Zgonjanin, Samra Menzilović Ćatić, Svjetlana Vuković Ceca, Nadina Kovač, Marina Kosorić, Daliborka Kis Juzbasa kao i renomirane modne kuće Carmen Line, Design Atelier Ferreira, obuća Deichman, Office shoes i brojni drugi.

Na predstojećem tjednu mode pokazat će svoju samostalnu kolekciju i pobjednici “Perwoll New Generation 2014” Marko Feher Potkozarac, Lucija Vrcić i Maja Sabljić.

Najavljuje se dolazak i specijalne VIP gošće iz PARIS-a, modne dizajnerice Fadile Pamukčić Zečić, porijeklom iz Brčkog a koja početkom 90-tih godina osniva modnu kuću Edor Creation u Parizu.

Inače, ovogodišnje zaštitno lice 33. Nivea BH Fashion Week Sarajevo je Ines Jovanović, model agencije Abc Models.

The following two tabs change content below.

Ostavi komentar

Email adresa nije obavezna, isto tako neće biti objavljena.