Mladencima iz Hercegovine Hrvatska je postala hit mjesto za snimanje svadbenih fotografija. Dubrovnik je prvi grad koji su mladenci otkrili za bilježenje vjenčanih trenutaka, no hercegovački mladenci nerijetko odu u Makarsku, Split, Ston, kako bi imali što bolje vjenčane fotografije.

Parovi najčešće na  fotografiranje u Hrvatsku odlaze dan nakon svadbe,  a to fotografiranje  je najčešće uključeno u paket koji su uzeli kod fotografa.

”Većina parova prestaje se fotografirati po Mostaru i Hercegovini. Nekad se slikalo po Blagaju, Bunici Starom mostu, Kravicama, Borku, a danas toga sve manje ima. Većina ih želi bit drugačija i želi imati dobre fotografije snimljene najčešće kraj mora”, ispričao nam je jedan fotograf, koji je dodao kako su mladenci često predlagali fotografiranje i u Istri, ali i u Crnoj Gori.

Za ovakva snimanja mladenci potroše gotovo jedan cijeli dan, što većini ne padne teško.

”U praksi se muškarci manje vole slikati nego žene. Većini mladi koje sam slikao nije bilo teško ponovo se našminkati i napraviti frizuru kako bi što bolje izgledale na fotografijama. Muškarci najčešće žele da snimanje završi što prije”, objašnjava fotograf.

Fotograf ne smatra kako u Hercegovini nema dobrih i lijepih mjesta za fotografiranje, nego  kaže kako je ovo još jedan svatovski trend.

Ističe kako su mladenci kreativni kad je u pitanju lokacija za fotografiranje, pa kaže kako su mu predlagali fotografiranje u poljima, pokraj rijeka, mora, na stadionu, pored životinja.

The following two tabs change content below.

About The Author

Ostavi komentar

Email adresa nije obavezna, isto tako neće biti objavljena.