Miss BiH Isidora Borovčanin plasirala se u TOP 5 na izboru TOP MODEL MISS WORLD 2014 u Londonu! Kao i prethodnih 13 godina, i ovaj put
službena modna kuća Miss BiH je modna kuća Carmen line, koja je dizajnirala i izradila unikatnu svečanu haljinu u kojoj će se Isidora predstaviti pred svjetskim auditorijumom. Na svjetskom izboru Top Model Miss World 2014, gdje je postigla odličan uspjeh i plasirala se u TOP 5,  Isidora se predstavila u kreaciji modne kuće Carmen Line design by Orijana Stojić i privukla  veliku pažnju svjetske javnosti.

Također, haljina u kojoj će se Isidora predstaviti na finalnom izboru Miss Svijeta 2014, na dan 14.prosica 2014 u Londonu, je plod rada
dizajnerskog tima modne kuće Carmen line na čelu sa mladom dizajnericom Orijanom Stojić.

Haljina nosi naziv Kristalna kiša, izrađena je od mat tkanine puder-roza nijanse i ukrašena je kristalima koji u svom neravnomijernom rasporedu asociraju na kristalne kišne kapljice koje se slijevaju niz tijelo. Ova luksuzna, unikatna haljina sačinjena je iz dva dijela-kratkog korzeta i duge suknje sa naborima i dubokin
izrezom, a oba dijela povezana su našivenim kristalima. U ovakvoj kreaciji Isidora će zablistati u Londonu, a haljine modne kuće Carmen line zasigurno će biti ocijenjene kao jedna od najboljih na svjetskom izboru Miss World, kao što su bile i sve prethodne haljine kojima je ova modna kuća davala svim našim predstavnicama samouvjerenost, šarm, i svakako isticala ljepotu naših predstavnica.

”Koristimo ovu priliku i zahvaljujemo se svim poslovnim partnerima koji su pomogli pripreme za odlazak naše Miss BiH Isidore Borovčanin na izbor Miss Svijeta 2014 u London a to su: modna kuća Carmen Line, modna kuća A la Mode, dermatološka ordinacija Aleyna Doboj, frizersko-kozmetički centar Touch Sarajevo, dermatološko kozmetički centar Farah Tuzla, Zlatarna Celje, modni studio Anastasija Banja Luka, Sana Linea, RB Shooter Bijeljina, Koteks Tešanj, Sportina Group, obuća Daichmann, obuća Baja company, Exclusive lingerie Banja Luka, Werkkol-intima d.o.o. Kladanj, City Center In Orašje, Pinjo linea Sarajevo, Rosense kozmetik te modnim dizajnerima Orijani Stojić, Svjetlani Vuković Ceca i Mariji Perić”, priopćili su organizatori.

Kvalitete Isidore Borovčanin na izboru MISS WORLD  TOP MODEL 2014

Da bi Isidora imala zapažen nastup na svjetskom izboru Miss World Top Model 2014, svakako velike zasluge osim Isidore ima njena matična agencija Abc Models Sarajevo, koja je naučila graciozno šetati modnom pistom. Kako bi se postigao rezultat, te da bi model bio tražen i konkurentan, potrebno je mnogo više od savršenog izgleda. Isidora posjeduje čeličnu snagu karaktera, veliku energiju, spremna je da svaki posao odradi profesionalno.  Prije odlaska u London, Isidora je radila mnogobrojne modne revije u sklopu 33. Nivea BH Fashion Week Sarajevo. Nastupi na modnim revijama od presudnog su utjecaja. Prilikom predstavljanja lookbookova sezone, modni kreatori i fotografi otkrivaju nova lica, pa je tako modna agencija Abc Models omogućila da Isidora postane zaštitno lice velikog broja modnih kuća kao što su Sportina Group, Shooter Bijeljina, A la Mode te zaštitno lice mladog modnog dizajnera Marka Fehera.

Modni book ili portfolio te naslovnica i editorijal za modni magazin Ljepota&Zdravlje

Modna agencija Abc models je dogovorila za Isidoru snimanje velikog broja profesionalnih modnih fotografija prije odlaska na izbor Miss Svijeta, u suradnji s modnim fotografima Ensad Adilović Kinez, Baris Šabić, Saša Savičić, Capone a veoma značajno je bilo snimanje za naslovnicu i editorijal decembarskog izdanja magazina Ljepota&Zdravlje, gdje fotografije potpisuje fotograf Aleksandar Arsenović a make up i styling Kosta Miljković.

Sve navedeno je uticalo da na svjetskom izboru prepoznaju Isidoru kao djevojku koja posjeduje kvalitete TOP MODELA i da se plasira u TOP 5, a organizatori ovom prilikom zahvaljuju svim suradnicima koji su na bilo kakav način sudjelovali u pripremi i realizaciji odlaska naše predstavnice na svjetski izbor u London!

About The Author

Ostavi komentar

Email adresa nije obavezna, isto tako neće biti objavljena.