Mirela Bunoza Šarac voditeljica na RDV-u i dio  tima agencije PRimera koja se bavi PR-om i organizacijom evenata je za Moja.ba otkrila koje su čari i prednosti njezinog posla. Ispričala nam je kako usklađuje majčinstvo i posao, te zašto je kćerkama odlučila dati imena Laura i Lena.

Moja.ba: Kako ste se odlučili početi baviti novinarstvom? Što Vas je privuklo da se nastavite baviti ovim poslom?

Mirela: Prije deset godina nakon showa Story Super Nova, pozvali su me čelnici OBN televizije da se okušam u ulozi voditelja. Nakon što sam prošla casting počela sam voditi, a kasnije i uređivati emisiju VIP Exclusive te sam radila i kao novinar. Kada sam tek stigla na OBN televiziju nisam znala gotovo ništa o novinarskom poslu, stoga mi je to iskustvo uistinu dragocjeno jer sam tu mnogo radila ali mnogo i naučila. Nakon OBN-a radila sam za neovisne produkcijske kuće, a po povratku u Mostar imala sam sreću da se okušam u ulozi radijskog voditelja na Radiju Dobre Vibracije. Obožavam taj posao, u njemu sam se pronašla i mislim da mogu puno toga ponuditi.

Moja.ba: Već duže vremena radite kao radijska voditeljica. Što Vas je privuklo za rad na ovom mediju?

Mirela: Na RDV-u radim skoro četiri godine i jako sam sretna što sam dobila priliku raditi u toj redakciji, jer bez sumnje to je jedan od najboljih medija trenutno na području Hercegovine. Radio, iako je srodan televiziji, u potpunosti se razlikuje u načinu prezentacije, a upravo to me privuklo tom mediju jer sam znala da će mi trebati određeno vrijeme da se prilagodim i poboljšam voditeljske vještine.

Moja.ba: Koje su pozitivne strane Vašeg posla?

Mirela: Radila sam u mnogim branšama od svoje sedamnaeste godine i po mom dosadašnjem iskustvu ako radite posao kojeg volite sve negativne strane lako se prevaziđu. Pozitivnih strana u ovom poslu ima jako puno, ali ono što je meni osobno najvažnije funkcionira odlično od samog početka, a to su međuljudski odnosi. Uostalom, posao na kojem 60 posto vremena morate slušati muziku, meni je savršen.

Moja.ba: Dio ste i PRimera tima koji se bavi PR-om, organizacijom evenata i slično. Koliko je teško organizirati koncerte u Mostaru?

Mirela: Prije tri godine kolegica Snježana Delić i ja odlučile smo pokrenuti agenciju za PR i event management. Organiziramo sve vrste događaja ali smo se isprofilirale u organizaciji koncerata i ide nam jako dobro. Svatko tko se bavi ovim poslom zna koliko je zahtjevno organizirati koncert bilo gdje, ali u Mostaru je to iznimno teško. Mostar je grad koji će (ako već nije) oboriti svjetski rekord u vremenski najdužoj izgradnji. Pri tom mislim na dvoranu koja se gradi dugi niz godina, a koja bi organizatorima kulturnih i sportskih zbivanja uvelike olakšala posao. U gradovima u našoj regiji organizatori dobivaju velike financijske poticaje od grada, županije, turističkih zajednica i drugih državnih institucija kada organiziraju kulturni događaj važan za društvenu zajednicu ili kada dovedu svjetsku zvijezdu, no kod nas su ti iznosi doista simbolični. Grad Mostar, TZ HNŽ-a i Federalno ministarstvo kulture i sporta su nas do sada podržavali shodno svojim mogućnostima, no u odnosu na troškove to je kap u moru i to će vam zasigurno potvrditi većina organizatora kulturnih zbivanja u Mostaru.

Moja.ba: Čiji biste koncert u budućnosti voljeli organizirati u Mostaru?

Mirela: Ovogodišnjeg 1. travnja na Facebook stranici PRimere postavili smo vizual s najavom koncerta Adele. Imaginarni koncert održavao se u novoizgrađenoj sportskoj dvorani u Mostaru. Mnogi koji nas prate na Facebooku nisu shvatili da je riječ o šali pa su nas zatrpali porukama mogu li se rezervirati ulaznice. Ja se nadam da ćemo im nekada u budućnosti ipak i osigurati te ulaznice, jer iako je to zahtjevan projekt ništa nije nemoguće.

Moja.ba: Nastupate li još aktivno kao pjevačica? Koliko Vas zapravo glazba ispunjava?

Mirela: Obveza je previše da bih se posvetila nastupima pred publikom, ali bez glazbe ne mogu. Zato aktivno pjevam djeci i suprugu, kolegama na poslu, dok usisavam kuću, pod tušem, te na taj način dajem si oduška. Glazba će uvijek biti sastavni dio mene, a poslovi koje radim usko su povezani s glazbom i vjerujem da se to neće mijenjati.

Moja.ba: Je li teško surađivati s poznatim osobama? Možete li nam iznijeti neke zanimljive zahtjeve koje su Vam iznijeli pri organizaciji koncerta?

Mirela: Do sada nismo imali nekih pretjerano neobičnih zahtjeva. Poznate osobe sa zvjezdanim statusom iz naše regije imaju zahtjevnije rider liste kada je produkcija u pitanju i to je otprilike to. Nema zahtjeva za bijelim ružama koje su odrezane 20 cm, bojanja zidova backstagea u određenu boju i sl. Takvu vrstu ekstravagancije mogu si priuštiti samo planetarno poznati celebrityji sa vrtoglavim tiražima i honorarima.

Moja.ba: Je li teško kombinirati majčinstvo i karijeru?

Mirela: Teško je kombinirati bilo koji posao i majčinstvo, isto tako posao i očinstvo. Bez podrške partnera ne znam je li to moguće, a samohranim majkama i očevima trebalo bi podići spomenik. Srećom, suprug mi je velika potpora i ja nastojim to biti njemu. Moji roditelji ne žive u Mostaru tako da, nažalost malo mogu pripomoći kada pomoć zatreba, ali zato nas suprugovi roditelji često obraduju ručkom i pričuvaju djecu kada je to potrebno.

Moja.ba: Je li majčinstvo jako veliki izazov?

Mirela: Odgojiti malu djecu u velike ljude cilj je svih roditelja i najveći izazov.

Moja.ba: Planirate li još jedno dijete?

Mirela: Imamo dvije prekrasne curice petogodišnju Lauru i dvogodišnju Lenu, koje svakoga dana rastope srce i razgale dušu poljupcima i zagrljajima. Svaki roditelj poznaje takve trenutke s djecom, trenutke kada mislite da ćete se rasprsnuti od prevelike sreće. Tada poželim i uvijek kažem da hoću još djece, ali onda dođu i mnogobrojne obveze, trenutci dječjeg plača, zanovijetanja i sl., pa se u sekundi predomislim. Ipak, voljela bih još jedno dijete, možda i više, no tek kada Lena malo poraste.

Moja.ba: Kako ste se odlučili svojoj djeci dati imena?

Mirela: Ime Laura oduvijek mi je bilo lijepo. Nekako je zvučno i melodično, a uz to ima i lijepo značenje, a kada sam ga predložila suprugu odmah mu se svidjelo. Za mlađu djevojčicu smo jedno poslijepodne nabrajali imena i kad smo stigli do imena Lena, oboje smo znali da je to to. Lijepo, kratko i upečatljivo, a simbolizira svjetlost.

Moja.ba: Smatrate li da je kod nas na području Hercegovine još uvijek mali broj žena koje su samostalne i koje aktivno rade na karijeri?

Mirela: Još uvijek se nažalost borimo s velikim brojem muških šovinista koji su poprilično ograničenih shvaćanja kada je u pitanju žena. Žalosno je u kojoj mjeri muški šovinizam ispliva na površinu, ali žene se polako osvješćuju i shvaćaju koliki su im potencijali tako da se stanje u društvu polako mijenja. Položaj žena još uvijek nije zadovoljavajući, no ne čujem da su o tome govorile stranke pred izbore, ne čujem da o tome govori Crkva, itd. Stranke su malo povećale broj žena na listama jer im je tako naloženo, a Crkva i dalje propagira da žene rađaju djecu ne ulazeći u suštinu problema zašto se natalitet smanjuje. Uh, mogla bih u nedogled o pravima žena i nepravdi koju su pretrpjele i još uvijek trpe. No, jako puno smo napredovale, a još da je žena ženi uvijek podrška gdje bi nam bio kraj?

Moja.ba: Uz karijeru i majčinstvo uspijete li pronaći vremena samo za sebe? Čime se volite baviti u slobodno vrijeme?

Mirela: Nastojim svakoga dana barem pola sata biti sama sa sobom jer to je moje vrijeme resetiranja i punjenja baterija. Suprugov i moj najveći luksuz trenutno je upravo slobodno vrijeme. Pokušavamo ga iskoristiti za fitness, a ja sam u posljednje vrijeme otkrila Yogu u kojoj doista uživam.

Moja.ba: Koja je Vaša neostvarena životna želja?

Mirela: Moja velika želja ‘vuče’ se od djetinjstva, a to je sviranje klavira. Bez obzira na godine ja još uvijek planiram uzeti sate klavira. Za sad samo planiram, ali obećala sam sebi da ta želja ne smije ostati neostvarena.

 

The following two tabs change content below.

Ostavi komentar

Email adresa nije obavezna, isto tako neće biti objavljena.