Donosimo recept za tortu koju svi hvale, a koju je jednostavno napraviti. Ono što je bitno da se torta svakome sviđa i da nije komplicirana za napraviti.

Potrebni sastojci

Tijesto

25 dag glatkog brašna

10 dag šećera

1 paketić praška za pecivo

1 paketić vanilin šećera

8 dag maslaca

1 jaje

Krema

1/2 l mlijeka

2 vrećice pudinga od vanilije

20 dag šećera

80 dag milerama (ili masnog kiselog vrhnja)

Potrebno je i:

voće

preljev za tortu

Postupak za pravljenje

Sastojke za tijesto sve pomiješate dok ne dobijete prhko tijesto, koje možete staviti u hladnjak da se stisne. Nakon što ste izvadili tijesto iz hladnjaka, razvaljajte ga i stavite u kalup. Napravite kremu tako što ćete u mlijeko i šećer dodati puding, te u to stavite mileram dok je puding vruć.

Na tortu stavite voće i preljev za torte, te je stavite peći. Preporuka je da ako je smrznuto voće da ga stavite zajedno sa tortom zapeći, a ako se radi o svježem voću domaćice preporučuju da se ono stavlja nakon pečenja.

The following two tabs change content below.

About The Author

Ostavi komentar

Email adresa nije obavezna, isto tako neće biti objavljena.