Marina Popovac iz Trebinja je za Božić rodila šesto dijete. Svoju djecu sa suprugom odgaja u selu Ljubomir, udaljenom od Trebinja 25 kilometara. Ni Marina ni njen suprug Dragan nisu zaposleni. Pomoć ne traže, ali bi im mnogo značilo kada bi se otac obitelji zaposlio. Bilo bi im lakše, kažu, osigurati djeci najpotrebnije.

U trebinjskom porodilištu, gdje je Marina čest gost, zovu je “majka hrabrost”. Prvo dijete, kćerku Nikolinu, rodila je 2007. godine. Potom su se rađali Nikola, Đorđe, Pavle, Simo. Sada je rođen još jedan dječak. Razmišljaju o imenu Krsto, pošto je rođen na Krstovdan. Nikolina pohađa drugi, a Nikola prvi razred. U školu idu u selu Ljubomir, gdje i žive.

“Djeca su najveće bogatstvo”, ističe hercegovačka “majka hrabrost” za RTRS.

Otac Dragan je 12 godina radio u trebinjskom Agrokopu, koji je otišao u stečaj, a on ostao bez posla. Porodica bi voljela da Dragan dobije stalno zaposlenje, jer bi tada imali financijsku stabilnost. Žive na selu baveći se stočarstvom i poljoprivredom. Nedostaje im potrebna mehanizacija, ali nekako se snalaze.

“Da je lako, nije lako, ali borimo se nekako”, kroz osmjeh govori Dragan za RTRS i dodaje da su za njega djeca najveće bogatstvo.

Mali Popovci, kako to u Hercegovini obično kažu “jedno drugom do uha”, nasmiješeni i gostoprimljivi. U njihovom domu nema luksuza, koji se može vidjeti u gradskim domovima, ali ono što u njihovom domu ima najviše jesu dječja graja, osmjesi i toplina koju šire prema svima koji im se nađu u blizini.

Zaposleni u trebinjskoj bolnici od svake plaće u poseban fond izdvajaju po 1 kovertibilnu marku, a ovaj mjesec će sredstva biti uplaćena obitelji Popovac rekla je dr Ljiljana Buha.

“Nije mnogo, ali je od srca”, dodala je dr Buha.

 

The following two tabs change content below.

Ostavi komentar

Email adresa nije obavezna, isto tako neće biti objavljena.