Pored toga što konzumiranje limuna ima mnoštvo koristi za naše zdravlje, on nam može poslužiti da riješimo mnoge probleme u kućanstvu. Donosimo vam nekoliko načina kako još možete iskoristiti ovu čudesnu voćku.

1. Očistite mikrovalnu.
Stavite limun u vodu i ostavite u mikrovalnoj tri minute. Pustite da odstoji pet minuta i obrišite površinu.

2.Osvježivač prostora
Kriške limua ubacite u vodu s klinčićima i cimetom. Pustite da prokuha, provjeravajte razinu vode i dodajte još ako je potrebno.

3.Neutralizirajte miris daske za siječenje
Pospite grubu sol preko daske i dobro istrljajte s polovicom limuna

4. Osvježivač frižidera
Stavite grudice vate na tanjur i preko njih iscjedite pola limuna. Stavite tanjur u frižider i iz frižidera ćete imati svjež miris

5. Očistite kuhalo ili posudu od kave
Stavite vode iscjedite limun i pustite da prokuha. Nakon što se ohladi, ponovite postupak. Na koncu saperite posudu čistom vodom.

6.Uklanja mast
Ako ste ruke zamazali masnoćom, a ostali prozvodi vam suše ruke, istrljajte ruke limunom i isperite toplom vodom. Limunska kiselina lako uklanja masnoće.

7. Usjajite slavine
S iskorištenim limunom izribajte slavine, saperite vodom i posušite.

8. Očistite kadu
Umjesto jakih abraziva, napravite sami savršeno sredstvo za čišćenje kupatila: iscijedite šest limuna, sipajte ga u posudu sapumpicom. Ostaci sapuna, kamenac i ostale prljavštine će nestati za tili čas. Površine će biti i dezinfikovane.

9.Za blistave prozore
Ne vjerujete da limun čisti i prozore, probajte i uvjerite se iz prve ruke. Četiri žlice limunova soka pomiješajte s dvije litre vode. Jednostavna će mješavina postati  snažno sredstvo za čišćenje prozora koje uklanja sve prljavštine, a prozorima vraća sjaj.

10. Sredstvo za dezinfekciju
Limun je prirodno sredstvo za dezinfekciju i ima mnoga antibakterijska svojstva. Zato ga koristite za pranje voća i povrća; u bocu s prskalicom nalijte vodu i pola limuna. Dobivenu tekućinu iskoristite za raspršivanje i pošpricajte voće i povrće.

 

The following two tabs change content below.

MarijaAna

Nova mora ćeš moći otkriti tek kad stekneš dovoljno hrabrosti da iz vida izgubiš obalu.

About The Author

Nova mora ćeš moći otkriti tek kad stekneš dovoljno hrabrosti da iz vida izgubiš obalu.

Ostavi komentar

Email adresa nije obavezna, isto tako neće biti objavljena.