Mahira Imamović iz Sarajeva majka je sedmogodišnjeg Hamze, koji boluje od cerebralne paralize. Dječak je rođen prije vremena, a u inkubatoru se razbolio, što je uzrokovalo oštećenje mozga. Ne može hodati, sjediti niti pričati i u svakom smislu ovisi o roditeljima.

I pored svih nedaća, Hamza je uvijek vedar i nasmijan. Ove godine je krenuo u prvi razred u Centru “Vladimir Nazor”, dok je prethodne tri godine išao u dnevni centar u sklopu te škole, piše Dnevni avaz.

Kako njen suprug radi, Mahira svakog dana vodi Hamzu u školu. Ova obitelj živi u starogradskoj ulici Komatin pa im veliki problem svakodnevno predstavlja 77 stuba koje vode do kuće.

”Svakog dana ga nosim uz i niz stepenice. Nije mi teško, sve bih uradila za svoje dijete, ali sam već dobila bruh. Pitam se što će biti sutra, kad ga ja ne budem mogla nositi. Potrebna mu je pokretna rampa da se može sam popeti ili sići niz stube”, kaže Imamović.

Za postavljanje rampe od jedne firme dobila je predračun u iznosu od 40.000 KM. Općina Stari Grad osigurala je 5.000 KM, ali to nije dovoljno.

”Suprug minimalno zarađuje, a ja nemam posao. Nemoguće je da sami skupimo ostatak novca. Voljela bih raditi i da sama svom djetetu mogu osigurati sve što mu je potrebno. Osjećam se kao da prosim, a samo hoću da Hamzi omogućim normalan život”, govori ova majka.

Mahira ima još jednog sina, jednoipogodišnjeg Haruna. Ne može ga kući ostaviti samog pa i njega i Hamzu u isto vrijeme nosi uz stube.

Mahira se nada pomoći dobrih ljudi, kako bi se njenom sinu omogućio normalan život.

The following two tabs change content below.

MarijaAna

Nova mora ćeš moći otkriti tek kad stekneš dovoljno hrabrosti da iz vida izgubiš obalu.

Ostavi komentar

Email adresa nije obavezna, isto tako neće biti objavljena.