Ljeto je idealno vrijeme za mršavljenje. Naime, u ljetnom razdoblju sezona je voća i povrća koje je bogato hranjivim tvarima, a koje ne deblja. Ukoliko konzumirate redovito ove namirnice vjerujemo kako će vam vaše tijelo bit zahvalno.

Maline

Maline sadrže flavonoid antocijan, koji pomaže tijelu proizvoditi adiponektin, hormon koji je povezan s nižim razinama glukoze i  koji ubrzava metabolizam. Bilo da su svježe ili smrznute, one su veliki izvor vlakana, bitan nutrijent koji poboljšava probavu.

Borovnice

Borovnice su mnogo više od slatke poslastica za vaše nepce. Istraživači iz Sveučilišta u Michiganu su otkrili kako prehrana bogata borovnicama pohranjuje i obrađuje šećer za energiju vašeg tijela. Također smanjuje  masnoće oko trbuha.

Lubenica

Lubenicu čini 92 posto vode, stoga je pravi borac protiv dehidracije. Ovom osvježavajućom poslasticom koja ne deblja zamijenite visokokalorične torte ili kolače.

Ananas

Ananas je jako dobar za probavu, te podržava vaš probavni sustav u mršavljenju.

Mango

Oni su ukusni ili u salati ili kad ih jedite sami. Istraživači su utvrdili kako postoji veza između konzumacije manga i smanjivanja šećera u krvi. On sadrži vlakna koja pomažu u mršavljenju, a također regulira hormone koji vam omogućavaju mršavjeti.

Krastavci

Budući da se sastoje od 95 posto vode, krastavci su prirodni diuretik koji pomaže vašem tijelu smanjiti zadržavanje vode i pobijediti višak kilograma. Preporučujemo da jedete što više krastavaca na razne načine.

Patlidžani

Patlidžani sadrže niske razine ugljikohidrata i kalorija, te mnogo esencijalnih hranjivih tvari. Najzdravije je napraviti salatu od ove zanimljive namirnice koja će vam sigurno pomoći u gubitku kilograma.

The following two tabs change content below.

About The Author

Ostavi komentar

Email adresa nije obavezna, isto tako neće biti objavljena.