Medvjedić Lino tradicionalno će i ove godine posjetiti devet pedijatrijskih odjela u bolnicama širom Bosne i Hercegovine. Svojom posjetom i darovima će unijeti radost mališanima koji borave na ovim odjelima.

”Našim Lino posjetama trudimo se iz godine u godinu pružiti potporu mališanima i uljepšati im svakodnevnicu kojoj su izloženi, ali ih također motivirati i dati im snage za brzo ozdravljenje kako bi mogli nastaviti uživati u djetinjstvu i družiti se sa svojim vršnjacima. Lino proizvodi su uljepšavali djetinjstva različitim generacijama pa su tako i danas nezaobizlani proizvodi skoro svakog domaćinstva i drago nam je što ćemo se u predstojećem periodu družiti sa najvećim ljubiteljima Lino proizvoda”, istakla je Mila Zovko, direktorica marketinga Podravke u BiH.

Podravka je pripremila poklone za odjele i mališane, te novi Lino kalendar koji već godinama djeci pruža mogućnost učenja brojnih zanimljivih i korisnih stvari na kreativan i maštovit način.

Predstavnici Podravke u BiH će u sljedećih mjesec dana obići pedijatrijske odjele pri bolnicama: Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, Opšta bolnica Istočno Sarajevo, Klinički centar Banja Luka, RMC „Dr. Safet Mujić“ Mostar, Sveučilišna klinička bolnica Mostar, Kantonalna bolnica Zenica, Univerzitetski klinički centar Tuzla, Kantonalna bolnica Bihać i Bolnica “Sveti Vračevi” Bijeljina.

Pored pedijatrijskih odjela, kompanija Podravka u BiH će uručiti donacije I udruženjima za pomoć osobama sa Down sindromom “Život sa Down sindromom” iz Sarajeva, Udruzi za down sindrom Mostar, Udruženju “Humanost” iz Zenice, Ambulanti za medicinsku genetiku sa genetičkim savjetovalištem u okviru Klinike za dječje bolesti u Tuzli i Udruženju “Svjetlice” iz Banja Luke.

About The Author

Ostavi komentar

Email adresa nije obavezna, isto tako neće biti objavljena.