Dani ženskog poduzetništva bit će održani od 14. do 16. svibnja, a fokus je stavljen na podršku i promociju ženskog poduzetništva.

U Sarajevu je u petak održana press konferencija ”U susret Danima ženskog poduzetništva“, u organizaciji Asocijacije poduzetnica „One“.

”Potreba za promocijom i poboljšanjem poduzetništva kod žena, koje doprinose ekonomskom razvoju cijelog društva, razlog je zašto i ove godine organiziramo Dane ženskog poduzetništva”, naglasila je predsjednica Asocijacije poduzetnica ”One” Aida Zubčević.

U sklopu manifestacije bit će održan Sajam ženskog poduzetništva kojem će prisustvovati žene poduzetnice iz BiH, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Albanije, Kosova, Hrvatske i Slovenije.

Sajmu će se pridružiti i veleposlanice SAD-a i Norveške u BiH.

Također, kao dio programa Dana ženskog poduzeništva, bit će održana i Međunarodna konferencija ”Snaga žene” na kojoj će sudjelovati poduzetnice i organizacije iz BiH, regije i EU.

Ovogodišnji fokus konferencije bit će na Zakonu o radu i Strategiji za razvoj ženskog poduzetnišzva u BiH.

”Članice Asocijacije ”One” posebnu pažnju pridaju dijelu zakona koji se tiče žena, s obzirom da se žene u BiH često nalaze u nesigurnim oblicima rada, a s druge strane nose ogroman teret mnogih nerješenih pitanja”, istaknula je članica Asocijacije „One“ Besima Borić.

Gala večer ”Lady Boss” planirana je 16. svibnja u Vijećnici gdje se po drugi put dodjeljuje nagrada ”Lady Boss” za najuspješnije poduzetnicu u protekloj godini, kao i nagrada za žene koje svojim radom potpomažu afirmaciji i osnaživanju žena, priopćeno je iz Asocijacije poduzetnica.

The following two tabs change content below.

About The Author

Ostavi komentar

Email adresa nije obavezna, isto tako neće biti objavljena.