Ukoliko niste zadovoljni ponudom božićnih kuglica u prodavnicama ili pak želite imati jedinstvene kugle za svoj bor,to vrlo lako možete možete promjeniti izradom vlastitih. U sljedećem članku korak po korak će mo objasniti kako možete jednostavno izraditi vlastite kuglice ili pak osvježiti neke stare.

Za ovaj DIY projekt su nam potrebni:

1. Kugla, mi smo koristili kuglu od stiropora
2. Ljepilo
3. Salvete s prigodnim motivom
4. Škare
5. Kist
6. Ubrusi
7. Ljepilo, akrilno na bazi vode

KORAK 1: Škarama izrežite željeni motiv na salveti.

KORAK 2: Ljepilo (zbog povoljnije cijene i lakše dostupnosti možete koristiti drvofix dostupan u prodavaonicama boja i lakova) pomoću kista razmažite po površini na koju lijepite motiv i lagano nalijepite salvete pri tome pritiskajući prstima da se bolje prione za površinu a da pri tome ne ostanu mjehurići zraka ispod. (savjet plus: ukoliko koristitite 2-slojne ili 3-slojne salvete potrebno je salvetu razlistiti i koristiti samo prvi sloj s printom).

KORAK 3: Kuhinjski ubrus (ili pak bijeli sloj salvete koji je ostao ne iskorišten) rascjepkajte i pomješajte s drvofixom da dobijete gušću masu. Dobivenu masu rasporedite po kuglici da dobijete efekt snijega.

KORAK 4: Ostaviti da se suši. (savjet plus: ukoliko želite brže sušiti upotrijebite fen)

KORAK 5: Nakon što se sve osuši prelakirati lakom, kako bi motiv i dobivena smijesa snijega ostali zaštićeni a istovremeno će kugla dobiti i sjajnu notu. Najbolje je koristiti akrilni lak na bazi vode dostupan u svim trgovinama boja i lakova.

Za naše kuglice smo kao dodatnu dekoraciju koristili suho lišće, mahovinu, žireve i sve ostalo što smo pronašli u prirodi a moglo je poslužiti u izradi i pričvrstili za kuglicu ljepilom. Preko suhog lišća smo kistom lagano tapkali bijeli boju kako bi smo dobili efekt snijega.

Ovaj DIY projekt za Vas je pripremila Kreativna Događalica iza koje stoji vrijedna djevojka Danijela čiji rad smo ranije predstavili na portalu. Cijelokupni rad ove vrijedne djevojke možete potražiti na Facebooku.

Ostavi komentar

Email adresa nije obavezna, isto tako neće biti objavljena.