Danijela Zubac, mag. ekonomije iz Mostara već tri godine se bavi izradom nakita i kutija za nakit koji se krije pod imenom Kreativna Događalica. Prvo je počela s izradom broševa od tkanine, rajfova i trakica za kosu.

”Čim sam zakoračila u ”svijet kreative” zanimalo me što još mogu napraviti, pa je tim tragom započela izrada naušnica, narukvica, a duži period i samo ogrlica koje su postale nezaobilazan modni dodatak. U počeku su to bile jednostavne kreacije, ali kako s vremenom čovjek uči, tako su i moji radovi postali složeniji. Znanje sam stjecala polako i uglavnom bila samouka najčešće učeći metodom pokušaja i pogreške”, rekla je Danijela.

Danijela kaže kako izrađivanje nakita i drugih rukotvorina voli jer je to opušta i zaista uživa u tome.

”Odmak od nakita, ali opet u duhu kreativnog stvaranja, bilo je ukrašavanje kutija decoupage tehnikom. Interes za taj način kreativnog stvaranja sam prenijela na mamu, tako da danas ”surađujemo”. Ja izrađujem nakit, a mama maštovite kutije u koje se može spremiti nakit”, kaže Danijela.

Danijela kaže kako je nakit umjetnost sama po sebi i da nema granica. Kaže kako su njezini svi ručni radovi izrađeni s puno ljubavi i strpljenja, a komadi su plod višesatnog rada.

Kreativna Mostarka kaže kako nema vlastitu radionicu, te najviše nakita prodaje preko Facebook profila. Kaže kako je najviše raduju kupci koji se stalno vraćaju.

Predstavljala se na nekoliko sajmova u Mostaru, te na nedavno održanom sajmu koju je organizirala udruga ”Očima kreativaca”.

”Svakako vrijedi izdvojiti sudjelovanje na sajmu Modamo kreartiva i sajam Očima kreativaca. Sve na čemu sam radila sam predstavila na sajmu udruge ”Očima kreativaca”. Među predstavljenima na sajmu su ogrlice koje se mogu nositi 3 u 1 ili 2 u 1, te medaljoni sa zanimljivim printevima koji se kombiniraju kao privjesci za narukvice i ogrlice”, kaže Danijela.

U budućnosti Danijela bi voljela naučiti neke nove tehnika rada, naročito izrade nakita.

”Do sada nisam imala priliku proširiti svoje znanje, nekim tečajem dizajna nakita. Tko zna, možda se i promjeni,ali vjerojatno odlaskom negdje dalje izvan Mostara”, rekla je Danijela.

Kreativna Događalica i www.moja.ba Vas nagrađuju prelijepom ljubičastom ogrlicom i naušnicama koje možete vidjeti na fotografiji. Više detalja o nagradnoj igri možete potražiti na našoj Facebook stranici.

Ostavi komentar

Email adresa nije obavezna, isto tako neće biti objavljena.