Bez obzira koliko je primamljivo željeti utonuti u vruću kupku ili se opustiti pod tušem punim pare, posebno po otežanim vremenskim uvjetima i zimskim temperaturama, korištenje tople vode može ponekad isušiti našu kožu i kosu. U prethodnom članku pisali smo o zdravstvenim prednostima tuširanja hladnom vodom, a danas Vam donosimo kozmetičke prednosti hladne vode.

Koža izgleda zdravije a kosa sjajnije

I naša koža i naša kosa su zaštićene slojem prirodnog ulja koji se zove sebum. Topla voda može isušiti taj dragocjeni sloj sebuma, i učiniti vašu kožu i kosu osjetljivim . Topla voda može također dovesti do začepljenja pora, ako izađemo vani neposredno nakon kupanja ili tuširanja.

Hladna voda može učiniti da naša kosa izgleda sjajnije, a naša koža zdravije. Hladni tuševi su velika anti-age tajna za održavanje kože zategnute, elastične, jarke i blistave. Oni također mogu dovesti do jače kose, što može spriječiti kosu od lakog ispadanja i usporiti ukupni gubitak kose.
Hladna voda drži kutikule dlake zatvorenim, što kosu čini jačom i sprečava nečistoće da se lako gomilaju unutar vlasišta. Jača kosa sprečava da se lakše iščupa prilikom češljanja, a to pomaže u usporavanju ukupnog gubitka kose. Ispiranje hladnom vodom nakon šampona i regeneratora pomaže da se zategne sloj kutikule i može biti od koristi onima koji imaju problema sa masnim tjemenom i kosom.

Dobro je za kožu

Kupanje cijelog tijela u hladnoj vodi 2 – 4 minuta na kraju tuširanja će pomoći da pomladite kožu. Nakon što otvorite pore i isperete ih sa toplom vodom, možete ih zatvoriti naravno, hladnom vodom. Hladna voda djeluje tako da stegne pore, sprečavajući ih da postanu začepljene i smanjuje nepravilnosti kože kao što su akne.
Hladna voda doprinosi i detoksikaciji, istiskujući toksine i otpadne materije iz kože. Usporava stvaranje masnoće u koži za vremensko razdoblje koji slijedi nakon ispiranja.

Hladan zrak

Hladna voda će održati izgled vaše kose zdravijim i sjajnijim. Zapravo, i hladan zrak čini vašu kosu sjajnijom.

Topla voda

Ipak, topla voda ima i svoje prednosti. Kada je kosa jako zaprljana sa gomilama proizvoda ili voštanih supstanci, korištenje tople vode osigurava bolje čišćenje šamponom. Toplota i vlaga pomažu da se raširi sloj kutikule i mogu pomoći regeneratoru da prodre dublje, kada se nanese na kosu zagrijanu toplom vodom.

Mjere opreza
Ne ulazi u hladnu vodu bez pripreme. Tko nije naviknut na vrlo niske temperature može imati i kobne posljedice ulaskom u hladnu vodu jer šok od hladnoće izaziva nepravilan rad srca, osobito kod starijih ili bolesnih ljudi. Odabereš li hladno tuširanje, prilagodi tijelo tako da postupno rashlađuješ vodu. Počni se tuširati vodom uobičajene temperature, a onda je polako rashlađuj dokle možeš podnijeti. Osobito je djelotvorno prijeći na hladnu vodu u tijekom druge polovice minute tuširanja.

The following two tabs change content below.

MarijaAna

Nova mora ćeš moći otkriti tek kad stekneš dovoljno hrabrosti da iz vida izgubiš obalu.

About The Author

Nova mora ćeš moći otkriti tek kad stekneš dovoljno hrabrosti da iz vida izgubiš obalu.

Ostavi komentar

Email adresa nije obavezna, isto tako neće biti objavljena.