Čak 36 djevojaka iz Posušja je darovalo kosu za bolesnu djecu. Naime, Vijeće mladih općine Posušje je organiziralo akciju ”Samo 20 cm kose za osmijeh jednog djeteta”.

”Hvala dragim osobama, lijepim frizerkama, Ivona Landeka, Filipa-Ria Sesar i Mira Lucović, koje su besplatno šišale sve osobe koje su se odlučile na donaciju. Akciji se, iz svih krajeva općine Posušje, odazvalo 36 djevojaka koje su darovale kosu”, rečeno je iz Vijeća mladih općine Posušje.

Najmlađa darivateljica bila je Petra Sabljo koja ima 4 godine.

”Žao mi je onih koji izgube kosu, želim da budu sretnije, moja kosa će narasti. Darujem kosu i zbog bake koja je umrla od raka”, rekla je Petra.

Onima kojima će ova donacija pomoći želimo sreću i svako dobro u životu”, rečeno je iz Vijeća mladih.

Prikupljena kosa namijenjena je Udruzi ”Kosa ljubavi”.

Udruga ”Kosa ljubavi”, koju su osnovale Marijana Čergar i Biljana Bjelajac Poznić,  bavi se prikupljanjem kose za osobe oboljele od malignih i autoimunih bolesti, osobito djece. Cilj im je imati u ponudi besplatne perike, pa u tijeku je akcija pod nazivom “Kosa ljubavi”.

Za jednu periku potrebno je 6 do 8 repova/pletenica, a za njezinu izradu do mjesec dana ili 80 do 110 sati, prenose hrvatski mediji.

The following two tabs change content below.

About The Author

Ostavi komentar

Email adresa nije obavezna, isto tako neće biti objavljena.