Sirov i organski, jabučni ocat je čaroban prirodni lijek za različite tipove kože, kose, pa čak i zdravstvene probleme. Stručnjaci kažu kako mala količina octa u svakodnevnoj prehrani može imati brojne prednosti i pomoći vam u ublažavanju mnogih zdravstvenih problema.

No, osim u prehrani, jabučni ocat može riješiti probleme vaše kože i kose.

Toner za lice: Jabučni ocat sadrži prirodne kiseline koje održavaju pH vrijednost kože, te smanjuje veličinu pora. Pomiješajte jednaku količinu vode i organskoj jabučnog octa u zdjelicu, u to umočite blazinicu i s tim istrljate lice i vrat. Možete koristiti i sok od krastavca umjesto vode, on ima umirujuć efekt. Ovo je odličan prirodni toner za lice, koji zateže kožu i smanjuje pore.

Pigmentacija usana: nanesite jabučni ocat na usne dva tri puta dnevno. Ne samo da će reducirati pigment vaših usana, nego će vam usne biti meke poput latica.

Perut: Jabučni ocat ‘ljušti’ kožu na način da pomaže smanjenju peruti. Jabučni ocat razrijedite u vodi i tu otopinu nanesite na vlasište pamučnom krpicom. Pustite da stoji na kosi trideset minuta i onda operite šamponom, kao i obično. Ovakav tretman ponovite dva do tri puta tjedno dok ne postignete učinkovit rezultat.

Preplanulost/Opekotine od sunca: Kako biste se ublažili opekotine od sunca dodajte dvije do tri žlice jabukova octa u posudu s vodom. Mješavinu koristite za kupanje i to će ublažiti opekline od sunca. Ocat je vrlo dobar i prirodan lijek koji će pomoći vašoj koži.

Daje kosi elastičnost i živahnost: Kako bi vašoj kosi dali prirodnu elastičnost, nakon šamponiranja stavite na nju jabučni ocat. To će vašoj kosi dati prirodnu elastičnost i sjaj. A također, ako redovno koristite jabučni ocat, on će potaknuti vašu kosu da brže raste.

Gubitak kose: Ako imate problema s opadanjem kose, onda počnite koristiti jabučni ocat, koji djeluje vrlo učinkovito. Vatom nanesite ocat izravno na kožu i na kosu. Usredotočite se više na ćelave dijelove, te na njih nanesite više octa. Kada to učinite zamotajte glavu ručnikom i pustite da stoji 30-45 minuta. Kosu isperite blagim šamponom, za bolje rezultate ovaj tretman ponavljajte 2-3 puta tjedno. To će spriječiti opadanje kose i potaknuti rast, te će vaša kosa zdravije izgledati.

The following two tabs change content below.

MarijaAna

Nova mora ćeš moći otkriti tek kad stekneš dovoljno hrabrosti da iz vida izgubiš obalu.

About The Author

Nova mora ćeš moći otkriti tek kad stekneš dovoljno hrabrosti da iz vida izgubiš obalu.

Ostavi komentar

Email adresa nije obavezna, isto tako neće biti objavljena.